Γ. Παπανδρέου: Δεν ζητώ ανοχή αλλά συμμετοχή

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 14:15

Απαξιώσαμε το ανθρώπινο δυναμικό, απαξιώσαμε τις υποδομές, απαξιώσαμε το σύστημα Υγείας, απαξιώσαμε το σύστημα Παιδείας, απαξιώσαμε το περιβάλλον μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την υποδοχή του από το δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα στο δημαρχείο της Πάτρας, μετά τη λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα.

A- A A+

«Δεν ζητώ την ανοχή των λίγων ημερών, ζητώ τη συμμετοχή όλων σε όλη τη διάρκεια αυτής της μεγάλης προσπάθειας, διότι από κοινού θα κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές στον τόπο μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την υποδοχή του από το δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα στο δημαρχείο της Πάτρας, μετά τη λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα.

«Είναι μεγάλη συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ μαζί σας, με τόσους φίλους, με τους οποίους έχουμε μεγάλη διαδρομή μαζί, για να τιμήσουμε τους αγώνες και τις προσπάθειες αυτού του τόπου.

Είναι μια περιοχή που έχει μεγάλες δυνατότητες και το τονίζω αυτό, διότι πράγματι ακούμε το αίσθημα πανικού που δημιουργείται γύρω από την Ελλάδα, για την οικονομία της χώρας.

Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, όλοι το ξέρουμε, απλώς αυτές τις δυνατότητες εμείς τις σπαταλήσαμε τις απαξιώσαμε.

Απαξιώσαμε το ανθρώπινο δυναμικό, απαξιώσαμε τις υποδομές, απαξιώσαμε το σύστημα Υγείας, απαξιώσαμε το σύστημα Παιδείας, απαξιώσαμε το περιβάλλον μας», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός και απαντώντας στην προσφώνηση του δημάρχου Πατρέων, πρόσθεσε:

«Πολύ σωστά είπε ο Δήμαρχος. Η Πάτρα έχει μια πολύ ωραία παραλία, από την οποία η πόλη είναι ουσιαστικά απομονωμένη από αυτή.

Αυτό δείχνει πως έχουμε απαξιώσει, δεν έχουμε σχεδιάσει, δεν έχουμε αξιοποιήσει σωστά όλες αυτές τις δυνατότητες, από τα χρήματα μέχρι την εμπειρία, το ανθρώπινο δυναμικό, το περιβάλλον, τον πολιτισμό μας».

«Κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητές της. Η Πάτρα, η Δυτική Ελλάδα έχουν τις ιδιαιτερότητές τους και τις δυσκολίες τους. Είναι, δυστυχώς, μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης. Εγώ δεσμεύομαι να οργανώσουμε σωστά και να κάνουμε τη συνάντηση για να δούμε τα προβλήματα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή