Η σαντορινιά κουζίνα «ταξιδεύει» στην Αθήνα

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 17:46
A- A A+

To Cellier–Le Bistrot, το μακροβιότερο Wine Restaurant της Αθήνας, δίνει την ευκαιρία για ένα γαστριμαργικό ταξίδι στην Σαντορίνη.

Πλοηγοί στο νέο ταξίδι γεύσης θα είναι ο chef του Cellier-Le Bistrot Μιχάλης Κουτσαντωνάκης και ο Βασίλης Ζαχαράκης, chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Νυχτέρι» στο Καμάρι της Σαντορίνης.

Oι δύο γνωστοί σεφ θα συνεργαστούν στο Cellier Le Bistrot από τις 16 μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου, για να προσφέρουν απολαυστικές γεύσεις, εμπνευσμένες από τη Σαντορίνη και συνδυασμένες με τα κρασιά του κτήματος Αργυρού.

Μερίκα από τα πιάτα που θα έχει κανείς την ευκαιρία να δοκιμάσει είναι: Σαντορινιά σαλάτα με ντοματάκια, κάπαρη, παξιμάδια και ανθότυρο. Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ φάβας, σταφύλια και γραβιέρα. Φάβα παντρεμένη με καπνιστή πανσέτα και άγρια μανιτάρια. Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα από δεντρολίβανο και σύγκλινο. Μπακαλιάρος με κρούστα από λιαστή ντομάτα.

Προτεινόμενα για εσάς