Μήνυμα του Πρωθυπουργού για την Εθνική Επέτειο

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008 11:22
A- A A+

«Η διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού υπογραμμίζει τις υψηλές αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν τους Έλληνες στο μακρύ αγώνα της Ανεξαρτησίας: την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την πρόοδο. Υπογραμμίζει την ανάγκη η δική μας γενιά, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του 21ου αιώνα, στην πατρίδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, να συνεχίσουμε να τιμούμε στην πράξη όλους όσοι έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να ανοίξουν τον δρόμο της δημιουργίας και της προκοπής στον οποίο σήμερα ελεύθερα μπορούμε να βαδίζουμε».

Τα παραπάνω αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στο μήνυμά του για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και προσθέτει:

«Αυτή η αλληλεγγύη των γενεών στη βάση διαχρονικών αξίων και ιδανικών είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση ενός λαού στην πορεία της ιστορίας. Σήμερα, οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και ο Ελληνισμός είναι βεβαίως διαφορετικές. Όμως ο γνώμονας και η στόχευση της συλλογικής μας σκέψης και δράσης είναι σταθεροί και αμετακίνητοι: μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη. Μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και ευημερούσα. Μια διεθνή γειτονιά ειρήνης και συνεργασίας, αλληλοσεβασμού και προόδου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή