Η Κίνα δεν θα επιτρέψει την πολιτικοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008 11:39
A- A A+

Η Κίνα δεν θα επιτρέψει την πολιτικοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο στο Πεκίνο, δήλωσε σήμερα ο νέος αντιπρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων σεβόμενοι την αρχή της μη πολιτικοποίησής τους», τόνισε σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo και σε άλλα ιαπωνικά ΜΜΕ, ο Σι, που θεωρείται ανερχόμενο αστέρι στους κόλπους του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις προετοιμασίες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την μη πολιτικοποίηση των Αγώνων ζήτησε σήμερα και ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Κιν Γκανγκ, αντιδρώντας στην προειδοποίηση του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος δεν απέκλεισε μποϋκοτάζ της τελετής έναρξης.

«Πρέπει να σεβαστούμε το ολυμπιακό πνεύμα και να μην πολιτικοποιήσουμε τους Αγώνες», δήλωσε ο Κιν Γκανγκ.

Αντιμετωπίζοντας επικρίσεις από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τη στάση του απέναντι στο Πεκίνο όσον αφορά το Θιβέτ, ο Σαρκοζί ανέβασε χθες τους τόνους.

Χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά απειλητική φρασεολογία, ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι «όλες οι επιλογές είναι ανοικτές», στο θέμα του μποϋκοτάζ της τελετής έναρξης, στις 8 Αυγούστου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα καταστολής στο Θιβέτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή