Λακκοειδής τάφος αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών στη διασταύρωση τροχιογραμμών του σταθμού του Μετρό, «Σιντριβάνι», στη Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, πρόκειται για λακκοειδή τάφο (Τφ840) ορθογώνιας κάτοψης, χωρίς κάλυψη, με προσανατολισμό ΒΑ- ΝΔ. Τη νοτιοανατολική γωνία του λαξεύματος παραβιάζει και εν μέρει καταστρέφει σύγχρονος, εν λειτουργία, αγωγός αποχέτευσης του κτιρίου της κεντρικής βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων:
Στο εσωτερικό του λαξεύματος ήταν τοποθετημένο ξύλινο φέρετρο, όπως πιστοποιείται από την παρουσία αποσαθρωμένων ξύλων. Περιείχε γυναικεία ταφή με τη νεκρή τοποθετημένη σε ύπτια στάση, με το κρανίο στα βορειοανατολικά και τα χέρια παράλληλα στον κορμό. Η κατάσταση διατήρησης των σκελετικών καταλοίπων είναι άσχημη με τα οστά εξαιρετικά αποσαθρωμένα. Το ύψος του σωζόμενου σκελετού φτάνει τα 1,12 μ.
Η νεκρή ήταν κτερισμένη με τέσσερα χρυσά στεφάνια τα οποία αποτελούνται από κυλινδρικό στέλεχος και φύλλα ελιάς (τα δυο από αυτά βρέθηκαν στην περιοχή του κρανίου και τα άλλα δύο στην περιοχή των κάτω άκρων), χρυσά ενώτια με ημιπολύτιμους λίθους με τη μορφή κεφαλής σκύλου, χάλκινο νόμισμα, χρυσή δανάκη, χάλκινο κάτοπτρο, δύο πήλινες πυξίδες, ένα χάλκινο και τέσσερα πήλινα αγγεία.
Τα ευρήματα χρονολογούν την ταφή στους πρώιμους ελληνιστικούς χρόνους.