Κούβα: Σπάνια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο στην τηλεόραση

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008 08:59
A- A A+

Η κρατική τηλεόραση της Κούβας μετέδωσε αργά χθες Τρίτη τις πρώτες τηλεοπτικές εικόνες του Φιδέλ Κάστρο, πρώην προέδρου της χώρας, μετά από περίπου πέντε μήνες.

Το σύντομο βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στην διάρκεια της 90λεπτης συνάντησης, νωρίτερα χθες, ανάμεσα στον ασθενή ιστορικό κουβανό ηγέτη, τον διάδοχο και αδελφό του, Ραούλ, και τον αριστερό πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες.

Στο βίντεο απεικονίζεται ο εξαιρετικά λεπτός Φιδέλ, στα 82 του, σε καλή διάθεση, να μιλά χειρονομώντας έντονα. Είναι η πρώτη φορά που μεταδίδονται εικόνες του από τα ΜΜΕ της Κούβας μετά τον Ιανουάριο, όταν είχαν μεταδοθεί εικόνες από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα.

Ο Τσάβες, πολιτικός σύμμαχος και προσωπικός φίλος των αδελφών Κάστρο, έφθασε στη χώρα αργά την Δευτέρα, κάνοντας γνωστή την πρόθεσή του "να δει το Φιδέλ".

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Κάστρο έγινε την 26η Ιουλίου 2006. Πέντε ημέρες αργότερα, παρέδωσε προσωρινά την ηγεσία της Κούβας στον αντιπρόεδρο και αδελφό του, Ραούλ, λόγω προβλήματος της υγείας του, η ακριβής φύση του οποίου παραμένει άγνωστη έως ακόμη και σήμερα.

Ο Ραούλ παρέμεινε προσωρινός πρόεδρος έως το Φεβρουάριο, όταν ο Φιδέλ Κάστρο ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει και τυπικά την προεδρία. Ο Ραούλ Κάστρο, 77 ετών, έγινε πρόεδρος της Κούβας την 24η Φεβρουαρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή