Στον εισαγγελέα παραπέμπονται οι ιδιοκτήτες έξι ξενοδοχείων

Μετά από ελέγχους της Νομαρχίας Πειραιά
Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2008 15:01
A- A A+

Στον εισαγγελέα παραπέμφθηκαν οι ιδιοκτήτες έξι ξενοδοχείων της Αθήνας, για παραβάσεις κυρίως υγειονομικού χαρακτήρα και ελλείψεις στην καθαριότητα, που διαπιστώθηκαν μετά από ελέγχους της των αρμόδιων υπηρεσιών της Νομαρχίας.

Μέχρι στιγμής, από το Μάρτιο έχουν ελεγχθεί 66 ξενοδοχεία, σε 49 από τα οποία έγιναν συστάσεις, ενώ σε 11 οι συνθήκες λειτουργίας ήταν οι ενδεδειγμένες.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νομαρχίας, τα παρακάτω ξενοδοχεία παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα:

1. Ξενοδοχείο «Σερραίον», ιδιοκτησίας Θ. Κωστόπουλου & Π. Κωστόπουλου (Σοφοκλέους 32, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (05.06.08) διαπιστώθηκε ότι στο χώρο υποδοχής των ενοίκων τα ξύλινα έπιπλα ήταν φθαρμένα και ρυπαρά, οι τοίχοι και το δάπεδο ήταν ακάθαρτα, ενώ επικρατούσε δυσοσμία, λόγω μη επαρκούς καθαριότητας και εξαερισμού. Στο διάδρομο του 1ου ορόφου και δίπλα στα κοινόχρηστα αποχωρητήρια βρέθηκαν αρθρόποδα. Στα αποχωρητήρια οι υγειονομικές συνθήκες ήταν απαράδεκτες (υγρασία, παράθυρα χωρίς σήτα, δυσοσμία φθαρμένα και ακάθαρτα είδη υγιεινής κτλ). Στα δωμάτια των ενοίκων οι πόρτες ήταν εμφανώς φθαρμένες, χωρίς πόμολα, ο ιματισμός των δωματίων είχε σημαντικές φθορές (ρυπαρά στρώματα, σχισμένες κουβέρτες), ενώ η καθαριότητα ήταν ανεπαρκής. Δεν υπήρχαν βιβλιάρια υγείας του προσωπικού, βιβλίο υγειονομικών επιθεωρήσεων και δεν τηρούνταν αρχεία μυοκτονίας -εντομοκτονίας. Η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή και Υγειονομικού Ελέγχου του Κεντρικού τομέα της Νομαρχίας Αθηνών γνωμοδότησε προς τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού πως οι συνθήκες που επικρατούν στο εν λόγω ξενοδοχείο από υγειονομικής άποψης είναι απαράδεκτες σε σημείο να κινδυνεύει η δημόσια υγεία και εισηγήθηκε την απαγόρευση της λειτουργίας του μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του.

2. Ξενοδοχείο «Κορφού», ιδιοκτησίας Αθανασίου Ι. Κοσκινά (Ψαρών 21, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (08.05.08) διαπιστώθηκε ότι δεν τηρείται καν η στοιχειώδης καθαριότητα και τάξη, η δε κατάσταση επιβαρύνεται λόγω της παλαιότητας του κτιρίου, καθότι δεν εκτελούνται οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες συντήρησής του. Όλοι οι χώροι χρήζουν τεχνικών εργασιών, όπως σοβαντίσματα τοίχων και οροφής, αντικατάσταση κουφωμάτων και παραθύρων και θυρών, αποκατάσταση της λειτουργίας των αποχωρητηρίων, παροχή νερού στα δωμάτια, υδροελαιοχρωματισμός, προμήθεια επίπλων (κρεβατιών, ιματιοθηκών κτλ), αποκατάσταση του εξωτερικού κλιμακοστασίου, ώστε να είναι εφικτή η χρήση του. Δεν επεδείχθησαν τα ατομικά βιβλιάρια υγείας των εργαζομένων. Η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή και Υγειονομικού Ελέγχου του Κεντρικού τομέα της Νομαρχίας Αθηνών γνωμοδότησε προς τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού πως οι συνθήκες που επικρατούν στο εν λόγω ξενοδοχείο από υγειονομικής άποψης είναι απαράδεκτες σε σημείο να κινδυνεύει η δημόσια υγεία και εισηγήθηκε την απαγόρευση της λειτουργίας του μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του.

3. Ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ», ιδιοκτησίας ΞΕΝΤΕ ΑΕ (Λ. Αλεξάνδρας 10 , Αθήνα ): κατά τον έλεγχο (06.03.08) στο χώρο των ψυγείων συντήρησης και βαθειάς κατάψυξης βρέθηκαν τοίχοι και δάπεδα φθαρμένα και ακάθαρτα ,ράφια τύπου ‘ντέξιον’ ακάθαρτα και επιμολυσμένα με μύκητες ,κατασχέθηκαν πέντε κιλά επιμολυσμένων φρούτων και λαχανικών(φράουλες ,κυδώνια και ρόδια). Ο χώρος της αποθήκης τυποποιημένων προϊόντων δεν ήταν απομονωμένος επαρκώς από τους υπόλοιπους χώρους όπως και το κυρίως παρασκευαστήριο δεν ήταν επαρκώς διαχωρισμένο με τον υπόλοιπο χώρο του ξενοδοχείου , στο παρασκευαστήριο του roof -garden η καθαριότητα του δαπέδου ήταν πλημμελής. Επίσης βρέθηκαν και καταστράφηκαν 24 τεμάχια πορτοκαλάδες σε γυάλινη συσκευασία 250ml, 3 τεμάχια κονσέρβες φρούτων, 1 κιλό αμμωνίας, 1 κιλό μαχλέπι και 400 γρμ. zελατίνη, σε σκόνη, αφού είχε παρέλθει η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας

4. Ξενοδοχείο «Νew Boston», ιδιοκτησίας του Κ. Φωκά (Θ. Δηλιγιάννη 32, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (09.06.08) διαπιστώθηκε ότι δύο εργαζόμενοι του ξενοδοχείου δεν είχαν θεωρημένα βιβλιάρια υγείας, το ξενοδοχείο δεν διέθετε πιστοποιητικό εντομοκτονίας - μυοκτονίας και τα κοινόχρηστα αποχωρητήρια που βρίσκονται στους δύο ορόφους του ξενοδοχείου λειτουργούν κάτω από απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες. Το διαχωριστικό μεταξύ των δύο αποχωρητηρίων είναι ξύλινο, ενώ οι τοίχοι δεν είναι επενδεδυμένοι με πλακίδια. Η καθαριότητα των χώρων αυτών είναι ελλιπής, ενώ αναδίδεται έντονη δυσοσμία.

5. Ξενοδοχείο «Αριστοφάνης», ιδιοκτησίας Ευαγγελίας Γιαννέ (Αριστοφάνους 38, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (05.06.08) διαπιστώθηκε ότι τα κοινόχρηστα αποχωρητήρια ήταν σε απαράδεκτη κατάσταση, οι τοίχοι και το δάπεδο των διαδρόμων και των δωματίων ήταν ρυπαροί, οι πόρτες των δωματίων ήταν φθαρμένες, δεν υπήρχε μέριμνα για τη φύλαξη του καθαρού ιματισμού, δεν υπήρχαν θεωρημένα βιβλιάρια υγείας του προσωπικού, βιβλίο υγειονομικών επιθεωρήσεων και δεν τηρούνταν αρχεία μυοκτονίας και εντομοκτονίας.

6. Ξενοδοχείο «CANDIA», ιδιοκτησίας Ν. Μαλλιάς ΑΕ (Δηλιγιάννη 40, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (09.06.08) διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε μέριμνα για τη φύλαξη του καθαρού ιματισμού, δεν υπήρχαν θεωρημένα βιβλιάρια υγείας επτά εργαζομένων. Στο χώρο του παρασκευαστηρίου και της λάντζας βρέθηκαν ακάθαρτοι πάγκοι, συρτάρια και προθήκες φύλαξης σκευών, κατσαρόλες και ταψιά, τοίχοι και δάπεδο, καθώς και το σύστημα πλύσεως σκευών. Το ψυγείο συντήρησης βρέθηκε οξειδωμένο και χωρίς θερμόμετρο, καθώς και έτοιμα φαγητά βρέθηκαν εκτός θερμοθαλάμου, ο οποίος ήταν εκτός λειτουργίας και χωρίς θερμόμετρο.

Συστάσεις έγιναν στις ακόλουθες ξενοδοχειακές μονάδες:

Ξενοδοχείο «Αρτεμίσιο» (Βερανζέρου 20, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «¶λμα» (Δώρου 5, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Ελικών» (Δώρου 3, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Κλαριτζ» (Δώρου 4, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Σαβόγια» (Βερανζέρου 6, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «ΕLYSIOYM» (Αριστοτέλους 3, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «LITO» (Καποδιστρίου 40, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Σεσιλ» (Αθηνάς 39, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Όνειρο - Χ Dream » ( Μαιζώνος 6, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Μινιόν» (Μαιζώνος 3, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Αρίων» (Αγίου Δημητρίου 18, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Λοζάνη» (Καποδιστρίου 54, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Ανδρονίκη» (Γερανίου 33, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Αμαρυλλίς Ινν» (Μενάνδρου 25, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Ζευς» (Σοφοκλέους 27, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Ευριπίδης» (Ευριπίδου 79, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Βασιλικόν» (Ικτίνου 5, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Πίνδαρος» (Σοφοκλέους 24, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «ΖAFOLIA» (Λ. Αλεξάνδρας 87-89, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «ΕSPERIA PALACE HOTEL» (Σταδίου 22, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «METROPOLITAN HOTEL» (Λ. Συγγρού 385, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «AΙΡΟΤΕΛ» (Μακρή 6 , Αθήνα)

Ξενοδοχείο «ΔΙΒΑΝΗ» (Παρθενώνος 19 -25 , Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Αφαία» (Βερανζέρου 43 , Αθήνα)

Ξενοδοχείο «SAN REMO» (Νισύρου 8 , Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Aμαρυλλίς» (Βερανζέρου 45 , Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Κοσμικόν» (Σωκράτους 7 , Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Νέος Όλυμπος» (Δηλιγιάννη 38 , Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Kρυσταλ Σιτι» (Αχιλλέως 4 , Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Ακτιον»(Σατωβριάνδου 28, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Ζενίθ» ( Ξούθου 13, Αθήνα )

Ξενοδοχείο «Κατερίνα» ( Καρόλου 20 και Ψαρών, Αθήνα )

Ξενοδοχείο «Σολωμού» (Σολωμού 72, Αθήνα )

Ξενοδοχείο «Ίλιον» ( Αγ. Κωνσταντίνου 7,Αθήνα )

Ξενοδοχείο «Εύα» ( Βίκτωρος Ουγκώ 31,Αθήνα )

Ξενοδοχείο «Μακεδονία» ( Κωνσταντίνου 17 ,Αθήνα )

Ξενοδοχείο «HERA HOTEL» ( Φαλήρου 9 ,Αθήνα )

Ξενοδοχείο «ACROPOLIS SELECT» (Φαλήρου 37-39, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Ηρώδειο» ( Ροβέρτου Γκάλλι 4,Αθήνα )

Ξενοδοχείο « OMIROS HOTEL» (Απόλλωνος 15, Αθήνα)

Ξενοδοχείο « JOHNS PLACE» (Πατρώου 5, Αθήνα)

Ξενοδοχείο « HERMES HOTEL» ( Απόλλωνος 19, Αθήνα)

Ξενοδοχείο « METROPOLIS HOTEL» ( Μητροπόλεως 46, Αθήνα)

Ξενοδοχείο « PLAKA HOTEL» ( Καπνικαρέας 7 και Μητροπόλεως, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «ATHOS HOTEL» (Πατρώου 3, Αθήνα)

Ξενοδοχείο «Ηνίοχος» (Βερανζέρου 26 , Αθήνα) επιβλήθηκε πρόστιμο 350 ευρώ γιατί δεν υπήρχαν αναρτημένοι τιμοκατάλογοι στα δωμάτια.

Ξενοδοχείο «MIAMI» (Αθ. Διάκου 6, Μοσχάτο) επιβλήθηκε πρόστιμο 350 ευρώ γιατί δεν υπήρχαν αναρτημένοι τιμοκατάλογοι στα δωμάτια.

Ξενοδοχείο «ΠΑΡΚΟΜ ΑΕ» (Φαν Βαικ 5, ¶λιμος),επιβλήθηκε πρόστιμο 350 ευρώ γιατί δεν υπήρχαν εγκεκριμένες τιμές από το Ξ.Ε.Ε.

Ξενοδοχείο «Galaxy» (Ποσειδώνος 39, ¶λιμος), επιβλήθηκε πρόστιμο 350 ευρώ γιατί δεν υπήρχαν αναρτημένοι τιμοκατάλογοι στα δωμάτια.

Οι συστάσεις αφορούσαν ελλείψεις σε βιβλιάρια υγείας προσωπικού, βιβλία υγειονομικών επιθεωρήσεων, αρχεία εντομοκτονίας - μυοκτονίας, ελλιπή καθαριότητά, επισκευές και συντηρήσεις εξοπλισμού και εγκαταστάσεων κτλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή