Επίσημη επίσκεψη στο Βουκουρέστι πραγματοποιεί ο Παλαιστίνιος πρόεδρος

Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2008 11:32
A- A A+

Διήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα στο Βουκουρέστι ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, με στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων με τη Ρουμανία, αλλά και συνομιλίες για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με επίσημη πηγή.

Ο Αμπάς έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο Κοτροτσένι από τον πρόεδρο Τραϊάν Μπασέσκου με τον οποίο είχε κατ'ιδίαν συνάντηση, ενώ στη συνέχεια στις συνομιλίες συμμετείχαν και μέλη των δύο αντιπροσωπειών.

Κατά την παραμονή του στο Βουκουρέστι, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τους προέδρους των δύο σωμάτων του ρουμανικού κοινοβουλίου και με τον μουφτή των μουσουλμάνων της Ρουμανίας.

Μόνη χώρα του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ που διατήρησε διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ μετά τον Πόλεμο των Εξι Ημερών του 1967, η Ρουμανία του Νικολάι Τσαουσέσκου διατηρούσε επίσης στενές σχέσεις με την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) υπό τον Γιάσερ Αραφάτ.

Η Ρουμανία ήταν επίσης ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες στον κόσμο που αναγνώρισαν επίσημα την ΟΑΠ το 1974 και η πρώτη χώρα μέλος του Συμφώνου της Βαρσοβίας που επέτρεψε στην ΟΑΠ να λειτουργεί »επίσημη αντιπροσωπεία» στην πρωτεύουσά της, η οποία αργότερα αναβαθμίστηκε σε «πρεσβεία».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή