Συνεχίζουμε τα κοκτέιλ αυτή τη φορά με βασικό συστατικό το τσίπουρο.
Κοκτέιλ με αγγούρι, λάιμ και τσίπουρο
Πρόκειται για μια συνταγή που συνδυάζει τη δροσιά του αγγουριού και του λάιμ με την έντονη γεύση του τσίπουρου.
Θα χρειαστείτε 3-4 κουταλιές της σούπας τσίπουρο, 1/3 του φλιτζανιού χυμό αγγουριού, ¼ λάιμ, 1 κ.γ. ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου, λίγο αλάτι, 3 φύλλα δυόσμου ή λίγο μαϊντανό, ¼ του φλιτζανιού σόδα αναψυκτικό ή ανθρακούχο νερό, 4 παγάκια, 2 πράσινες ελιές και φέτες αγγουριού.
Βάλτε σε ένα σέικερ τα φύλλα δυόσμου (ή τον μαϊντανό), με τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάιμ και πιέστε τα όλα μαζί με ένα γουδοχέρι. Έπειτα προσθέστε το τσίπουρο, τον χυμό αγγουριού (μπορείτε να τον φτιάξετε χτυπώντας στο μούλτι ροδέλες αγγουριών κι έπειτα σουρώνοντας το μείγμα με ένα κομμάτι ύφασμα, μέσα σε μια κανάτα) και τα παγάκια και ανακατέψτε καλά. Σουρώστε σε ένα ψηλό ποτήρι και προσθέστε τη σόδα, 2-3 φέτες αγγουριού και παγάκια.
Για γαρνιτούρα, περάστε τις ελιές από οδοντογλυφίδα και τοποθετήστε τες στο χείλος του ποτηριού. Δείτε τη συνταγή του thehungybites αναλυτικά εδώ.
Διαβάστε περισσότερα