Π. Παυλόπουλος: Σε εφαρμογή ο νέος σχεδιασμός κατά του εγκλήματος

Επί τάπητος το ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη λαθρομετανάστευση
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 13:20
UPD:13:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Για το σχεδιασμό σχετικά με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, καθώς και για το ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη λαθρομετανάστευση, ενημέρωσε σήμερα τον πρωθυπουργό ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως είπε ο υπουργός, έχει μπει σε εφαρμογή ένας νέος σχεδιασμός για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, υποστηρίζοντας ότι είναι ορατή η βελτίωση κυρίως σε επίπεδο αποκαλύψεων από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Π. Παυλόπουλος: Η εγκληματικότητα θα καταπολεμηθεί

Π. Παυλόπουλος: Η εγκληματικότητα θα καταπολεμηθεί

«Δεν υποτιμώ το πρόβλημα, ιδιαίτερα σε ορισμένες γειτονιές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος επισημαίνοντας ότι σε επίπεδο αποκαλύψεων στον τομέα του οργανωμένου εγκλήματος η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει σημαντικά βήματα.

Σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη λαθρομετανάστευση ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι εντός του Νοεμβρίου θα γίνουν με πρωτοβουλία της ιταλικής Προεδρίας δυο κρίσιμες συναντήσεις που αφορούν την εφαρμογή του Συμφώνου πάντα με γνώμονα, όπως είπε, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ελλάδα -σημείωσε- έχει πάρει πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό, κάτι που αναγνωρίζεται από την ΕΕ.

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι η χώρα μας θα θέσει στις συναντήσεις αυτές το ζήτημα της εφαρμογής του Συμφώνου και κυρίως για τα κράτη που είναι εκτός Ε.Ε. ή που επιθυμούν να ενταχθούν στην Ε.Ε., ώστε να τηρούν τις υποχρεώσεις τους για την αντιμετώπιση του δουλεμπορίου.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή