Επειδή τα πάντα, όπως και η μαγειρική και η διατροφή, δεν θέλουν κόπο αλλά κόλπο, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αποκαταστήσετε τη φήμη της φακής στη διατροφή τη δική σας και των παιδιών σας.
Μπορεί τις φακές λίγοι να αγάπησαν, αλλά αν σκεφτείτε ότι έχουν υψηλή θρεπτική αξία λόγω φυτικής πρωτεΐνης, φυτικών ινών και σιδήρου –μεταξύ άλλων- και ότι μπορείτε να τις απολαύσετε με πολλούς τρόπους, τότε ίσως αλλάξετε άποψη.
Για να αυξήσετε, για παράδειγμα, την απορρόφηση σιδήρου από τις φακές, μπορείτε να τους προσθέσετε μια κόκκινη πιπεριά. Έτσι, εκτός του ότι αυξάνετε τη θρεπτική τους αξία, αφού η πιπεριά είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην απορρόφησή του, ταυτόχρονα εμπλουτίζετε τη γεύση τους, έτσι ώστε να τις δείτε με άλλο… μάτι.
Διαβάστε περισσότερα