Ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους για να εκνευρίσεις τον Στιβ Μπάνον είναι να χαρακτηρίσεις podcast το project του, War Room. Δεν είναι podcast, ξεκαθαρίζει. Είναι τηλεοπτικό σόου που μεταδίδεται από το υπόγειο του σπιτιού του, όπου υπάρχουν κάμερες, δυνατά φώτα και ένα φόντο που οι πιστοί τηλεθεατές γνωρίζουν καλά: ένα λευκό τζάκι με την εικόνα του Ιησού σε χρυσό πλαίσιο και μία ασπρόμαυρη αφίσα, στην οποία αναγράφεται: Δεν υπάρχουν συνωμοσίες, αλλά δεν υπάρχουν και συμπτώσεις - Στίβεν Μπάνον.
Σε ένα εκτενές άρθρο ο Atlantic εξηγεί πως ο Μπάνον μέσα από αυτό το προϊόν επιχειρεί να εξελιχθεί στον Αμερικανό «Ρασπούτιν».
Από τις 8 Ιανουαρίου 2021, όταν το YouTube αφαίρεσε το "σόου" για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τις εκλογές του 2020, η πρόσβαση στο War Room έγινε πιο δύσκολη. Εξακολουθεί όμως να είναι διαθέσιμο στην online οικοσφαίρα της ακροδεξιάς και σε υπηρεσίες streaming πολλών πλατφόρμων συμπεριλαμβανομένου του Channel 240 του Pluto TV.
Ο Μπάνον ξεκίνησε το War Room τον Οκτώβριο του 2019, αρχικά για να δώσει μάχη κατά της πρώτης προσπάθειας για καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο του 2020. Στη συνέχεια εστίασε στην πανδημία με επιθέσεις κατά των περιοριστικών μέτρων. Και πολύ γρήγορα έγινε το μέσο για την ανάπτυξη όλων των θεωριών του Μπάνον περί κλεμμένων εκλογών, περί συνδικάτου της οικογένειας Μπάιντεν, περί εισβολέων στα νότια σύνορα της χώρας και περί του διαβολικού Κομμουνιστικού Καθεστώτος της Κίνας.
Ο Μπάνον όμως δεν είναι μόνο ένας παραγωγός περιεχομένου ή ένας απλός ινφλουένσερ. Είναι ένας χαρισματικός τηλεκήρυκας, ένας Ιάγος, ένας πονηρός πολιτικός με έφεση στις μηχανορραφίες. Σχεδόν με κάθε επεισόδιό του ελπίζει να μεταμορφώσει το κοινό του σε έναν στρατό «ηθικών»– έναν στρατό που θα αναιρέσει το «παράνομο καθεστώς Μπάιντεν» και θα αντικαταστήσει το κατεστημένο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Και γιατί να ανησυχεί κανείς για ένα πρόσωπο που δεν κατάφερε ποτέ να μείνει για πολύ κοντά στην εξουσία; Αν και ο πιο πιστός σύμμαχος του Τραμπ (και ο άνθρωπος που εν πολλοίς πιστώνεται την εκλογή του) άντεξε μόλις 7 μήνες στον Λευκό Οίκο. Το πρόβλημα όμως είναι, όπως εξηγεί ο Atlantic, πως ακόμη και από το περιθώριο εξακολουθεί να είναι μία φωνή με μεγάλη επιρροή - η οποία μάλιστα εκτείνεται και πολύ πέραν των συνόρων των ΗΠΑ. Όποιος υποψήφιος είναι αρκετά τυχερός να λάβει τη στήριξή του, βλέπει τις online δωρεές και την απήχησή του να αυξάνονται απότομα. Για αυτό και το Axios τον περιλαμβάνει στους kingmakers του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.