Το μικρό νησάκι στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου δεν έχει μόνο υπέροχα τιρκουάζ νερά, αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις που ολοκληρώνουν την εμπειρία των διακοπών.
Τη γαστρονομική της πλευρά παρουσίασε πριν λίγες ημέρες η Ελαφόνησος σε ένα πολυδιάστατο γεγονός που συνδύασε παραδοσιακές γεύσεις, μουσική και συμπόσιο με θέμα την οικο-βιωσιμότητα.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Πίττας παρουσίασε το θέμα: «Γαστρονομικές κοινότητες: Η ανάγκη για δικτύωση και συνεργασία των φορέων γαστρονομίας και τουρισμού και η κοινή παρουσίαση των ιδιοτήτων του νησιού», ενώ η σεφ Ελένη Αλιφέρη δημιούργησε ένα μενού με βάση παραδοσιακές γεύσεις και γαστρονομία. Για την παρασκευή των πιάτων χρησιμοποιήθηκαν εκλεκτά τοπικά προϊόντα, όπως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιές Λακωνίας, τυροκομικά κ.ά., ενώ το ίδιο βράδυ οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» παρουσίασαν παραδοσιακή ζακυνθινή και επτανησιακή μουσική.
Διαβάστε περισσότερα