Συνεχίζονται οι μαραθώνιες καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, ενώ μέρα με την ημέρα, οι αρχές καταβάλουν υπέρτατες προσπάθειες για να συγκεντρώσουν ευρήματα, που θα παγιώσουν το συμπέρασμα για το τι ακριβώς συνέβη στα κοριτσάκια.
Σε αυτό το πλαίσιο, καταθέτει σήμερα ο αναισθησιολόγος που είχε επαναφέρει στη ζωή την Τζωρτζίνα, μετά από την προσπάθεια ανάνηψης των 55 λεπτών, που δυστυχώς οδήγησε στην τετραπληγία της μικρής.
Όπως είχε πει ο γιατρός, γνωρίζοντας το ιστορικό της οικογένειας και ότι είχαν χαθεί άλλα δύο παιδιά, έκλαιγε από συγκίνηση όταν κατάφερε να σώσει την Τζωρτζίνα.
«Υπάρχουν πολλά και σοβαρά στοιχεία»
Παράλληλα, μια νέα ομάδα ειδικών επανεξετάζει τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 60 καταθέσεις, την ώρα που αναμένονται τα πορίσματα για τα αίτια των θανάτων.
Μάλιστα, χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι είναι πολλά τα στοιχεία.
«Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία. Δίπλα από την ανάδειξη των στοιχείων, οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα πάρουν πάνω από 60 καταθέσεις από γιατρούς και από πρόσωπα που εμπλέκονται, θα υπάρχει αξιοποίηση των ιατροδικαστικών ερευνών όλα αυτά θα τεθούν υπόψιν των αστυνομικών και ανακριτικών αρχών. Μέσα από αυτή την τραγική υπόθεση ας κρατήσουμε κάτι, οι πολίτες να εμπιστεύονται την Αστυνομία. Κανείς δεν γλιτώνει από το νόμο. Όπως και σε αυτήν την πολύ δύσκολη υπόθεση» επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Στο μεταξύ οι πληροφορίες για τη συμπεριφορά της μητέρας μιλούν για έναν άνθρωπο με απόλυτη συνείδηση. Ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης, είχε πει χαρακτηριστικά ότι του είχε φανεί να έχει το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου και του είχε κάνει τρομερή εντύπωση η ψυχραιμία της μητέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσουν και οι γονείς του Μάνου Δασκαλάκη, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν δηλώσει απολύτως τίποτα. Επίσης, θα καταθέσει στις αρχές και η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία από την φυλακή όπου βρίσκεται χαρακτηρίζει άδικη την κράτησή της, ενώ δηλώνει απογοητευμένη από τον σύζυγό της.
Ταυτόχρονα, προτίθεται να υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισης λέγοντας πως «Ναι, θα το κάνουμε. Αν και υπάρχει δυσκολία σε τεχνικούς συμβούλους που απαιτούνται. Με το ζόρι, αλλά θα γίνει. Είπε ο υπουργός Υγείας ότι θα κινηθεί νομικά αν δυσφημιστούν γιατροί και ξαφνικά μαζεύτηκαν όλοι. Αλλά, θα γίνει με τεχνικούς συμβούλους, για να ενισχυθεί το αίτημα όπως πρέπει».
Σταματά να ασχολείται με την υπόθεση ο Γρηγόρης Λέων
Από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε ουσιαστικά με την υπόθεση, προσπαθώντας με τις επιστημονικές του γνώσεις και εμπειρία, να ρίξει φώς στα «σκοτεινά σημεία». Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, όπως υποστηρίζει, κατέβαλε προσπάθεια με κάθε τρόπο να βοηθήσει το ευρύ κοινό να καταλάβει όσο το δυνατόν καλύτερα τους όρους και τις έννοιες της ιατροδικαστικής επιστήμης που εμφανίζονταν στα σχετικά ρεπορτάζ. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σταματά να ασχολείται με την υπόθεση, καθώς ορίστηκαν πραγματογνώμονες.
Η ανάρτηση του κ. Λέων:
«Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση της Πάτρας προσπάθησα με κάθε τρόπο να βοηθήσω το ευρύ κοινό να καταλάβει όσο το δυνατόν καλύτερα τους όρους και τις έννοιες της ιατροδικαστικής επιστήμης που εμφανίζονταν στα σχετικά ρεπορτάζ. Αυτό θεωρώ ότι ήταν το χρέος μου ως επιστήμονα και το έκανα συχνά σε βάρος της δουλειάς και του προσωπικού μου χρόνου. Πλέον όμως, ορίστηκαν πραγματογνώμονες και πρέπει να αφήσουμε σε αυτούς το χώρο και το χρόνο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Προσωπικά θα τηρήσω την υπόσχεσή μου σε όσα ΜΜΕ την έχω ήδη δώσει και θα επιστρέψω στα υπόλοιπα καθήκοντά μου. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τη στήριξή σας όλο αυτό το διάστημα. #πατρα».