Τρίτη νύχτα πέρασε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη με την κατηγορία ότι σκότωσε το 9χρονο κοριτσάκι της, στο πλαίσιο της υπόθεσης- θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Η 33χρονη αρνείται κάθε εμπλοκή και παραμένει «σιωπηλή» ενώ αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή τη Δευτέρα προκειμένου να απολογηθεί.
Αστυνομικές πηγές χαρακτήριζαν την 33χρονη ψύχραιμη και αδιάφορη. «Η εικόνα που παρουσιάζει, έως αυτή την ώρα, η κατηγορούμενη είναι όπως από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη. Αρνείται ότι χορήγησε στην 9χρονη Τζωρτζίνα την ουσία που προκάλεσε τον θάνατό της, ενώ παραμένει ψύχραιμη και αδιάφορη. Είναι όπως εμφανιζόταν και σε συνεντεύξεις της στην τηλεόραση. Η ίδια ακριβώς εικόνα» δήλωσαν χθες πηγές της ΕΛΑΣ.
Υπενθυμίζεται ότι κλιμάκιο της Ασφάλειας Πατρών έκανε «φύλλο και φτερό» το σπίτι στο οποίο διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου την Παρασκευή, αναζητώντας στοιχεία που μπορεί να φανούν χρήσιμα στις αρχές, μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Στις απαντήσεις που ψάχνουν οι αρχές είναι το πώς προμηθεύτηκε τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, η οποία, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις, προκάλεσε, μέσα σε είκοσι λεπτά, τον θάνατο της Τζωρτζίνας.
Παράλληλα, ανοίγει νέος κύκλος ερευνών για τις συνθήκες θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Όπως γράφει η «Πελοπόννησος» το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, το οποίο ανέλαβε την επιβεβαίωση των τοξικολογικών εξετάσεων και την ποσοτική εκτίμηση της κεταμίνης, που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, είναι έτοιμο να συμβάλει καθοριστικά και στη λύση της υπόθεσης των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, που απεβίωσαν τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 o ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, σημείωσε σε σχέση με τους δύο πρώτους θανάτους των παιδιών πως «υπήρξε εντελώς άστοχη ιατροδικαστική έκθεση από την πρώτη συνάδελφο, άρα εδώ μένει η τριμελής επιτροπή να ολοκληρώσει την επαναξιολόγηση της υπόθεσης και να μας δώσει μια αξιόπιστη αιτία θανάτου». «Το εργαστήριο που βρήκε την κεταμίνη είναι το ίδιο εργαστήριο που έκανε τις τοξικολογικές εξετάσεις και στο πρώτο παιδί και σε εκείνο δεν είχε βρεθεί τοξική ουσία».
«Δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνει κάποιος από κεταμίνη και να μην βρεθεί στο αίμα του κεταμίνη», διευκρίνισε ο κ. Λέων, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε αποτέλεσμα από δύο τοξικολογικά εργαστήρια που επιβεβαιώνει ότι η δόση ήταν τέτοια που οδήγησε στον θάνατο».
Εκτίμησε τέλος ότι «δεν ήταν από φυσικά αίτια ο θάνατος των άλλων δύο παιδιών, όλα τα ευρήματα οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα».