Η Μαριούπολη πριν και μετά την ρωσική εισβολή

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 14:31
UPD:14:44
REUTERS/KAI PFAFFENBACH
A- A A+

Δόθηκαν στη δημοσιότητα δορυφορικές εικόνες στις οποίες εικονίζονται διάφορα σημεία της Μαριούπολης πριν και μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα CNET αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται στην πόλη που τον 19ο αιώνα αποτελούσε αποτελούσε μαζί με τα περίχωρα της ξεχωριστή ελληνική διοικητική περιφέρεια και για μισό αιώνα απαγορευόταν να εγκατασταθούν στην ελληνική περιοχή της πόλης άτομα άλλης εθνικότητας.

Στην αριστερή φωτογραφία μια εικόνα από το κέντρο της Μαριούπολης τον περασμένο Ιούνιο και στην δεξιά φωτογραφία η ίδια περιοχή στις 9 Μαρτίου. 

Στην αριστερή φωτογραφία μια περιοχή κατοικιών στην ανατολική πλευρά της Μαριούπολης πριν την εισβολή και στην δεξιά φωτογραφία ότι έχει απομείνει εκεί μετά τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού.

Στην αριστερή φωτογραφία εικονίζεται μια περιοχή με σούπερμαρκετ και εμπορικά κέντρα στη Μαριούπολη πριν την εισβολή και δεξιά η ίδια περιοχή μετά την επιθέσεις στην πόλη. 

Μια δορυφορική εικόνα του μαιευτηρίου της Μαριούπολης πριν γίνει σε αυτό η επίθεση η οποία σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο σημερινός πληθυσμός της ανέρχεται σε περίπου 500 χιλιάδες άτομα χωρίς φυσικά να γνωρίζει κανείς το μέγεθος καταστροφής που θα έχει συντελεστεί σε αυτή μετά το τέλος της εισβολής και το πόσοι κάτοικοι θα έχουν απομείνει ή θα επιστρέψουν εκεί. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή