Το κίτρινο αυτό μπαχαρικό πρωταγωνιστεί στην ινδική κουζίνα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στη διατροφή μας ως υγιεινή προσθήκη με αντιφλεγμονώδη δράση. Πόσο, όμως, πρέπει να τρώμε για να έχουμε αποτέλεσμα ενάντια στη φλεγμονή;
Όσοι αξιοποιείτε τον κουρκουμά στη μαγειρική και τα πιάτα σας, πιθανόν να γνωρίζετε ότι οι «μαγικές» του ιδιότητες βρίσκονται στις ρίζες και συγκεκριμένα στην ουσία κουρκουμίνη, η οποία αποτελεί μια πολυφαινόλη με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και στην οποία εντοπίζονται θεραπευτικές ιδιότητες.
Διαβάστε περισσότερα