«Αυτή την στιγμή στην αγορά δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό να στελεχώσει επιπλέον ΜΕΘ» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, κάτι που βρίσκει σύμφωνη και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
«Έδώ και πολλά χρόνια δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για το πόσους γιατρούς χρειαζόμαστε και οι ειδικότητες δεν παράγονται από τη ημέρα στην άλλη. Δεν είναι διαδικασία που κρατάει δύο μήνες» ανέφερε η κ. Γκάγκα σε σύσκεψη με τη διοίκηση του Αχιλλοπούλειου νοσοκομείου Βόλου, διευθυντών κλινικών και εργαζομένων και την διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Επίσης ο κ. Κωτσιόπουλος ανέφερε πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα, παρ΄ότι τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης χθες δήλωνε: «είμαστε πολύ κοντά στην επίταξη».
Για το ίδιο θεμα της επικούρησης των ιδιωτών στο ΕΣΥ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμη Τσάμη ανέφερε πως οι οι γιατροί που θα μπορούν να καλύπτουν το πρωινό ωράριο, και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των εφημεριών θα αμείβονται με 2.000 ευρώ το μήνα αφορολόγητα και 250 ευρώ η κάθε εφημερία, που όμως θα φορολογηθούν
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι «το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά ένα σύστημα που δέχεται επιπλέον εισαγωγές έχει μεγαλύτερη δυσκολία και θέλουμε να δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε» και προσέθεσε: «Εργαζόμενοι και γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν και είμαστε κοντά τους. Γίνονται συνεχώς προσλήψεις προσωπικού με προκηρύξεις, πάνω από 2.500 γιατροί έχουν προσληφθεί και είναι σε εξέλιξη προκηρύξεις και επικουρικού προσωπικού. Πρόθεση και απόφαση μας είναι να βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα, αλλά πρέπει να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας και υπάρχει περίπτωση να μπούνε και καινούργια κρεβάτια και κλίνες, covid και no covid. Γίνεται σε συνεννόηση με τις Υγειονομικές Περιφέρειες σε ό,τι χρειάζεται».
Σε σύσκεψη με τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, διευθυντών κλινικών και εργαζομένων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυρία Γκάγκα επισήμανε ότι «εδώ και πολλά χρόνια δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για το πόσους γιατρούς χρειαζόμαστε και οι ειδικότητες δεν παράγονται από τη ημέρα στην άλλη. Δεν είναι διαδικασία που κρατάει δύο μήνες».
Στη σύσκεψη αναφέρθηκε δε, ότι εφόσον υπάρξει ανάγκη για ακόμη περισσότερες νοσηλείες, θα διατεθεί και ο 7ος όροφος του "Αχιλλοπούλειου", ενώ είναι διαθέσιμες επιπλέον 10 κλίνες για non covid ασθενείς στην πολυκλινική "Ελπίς" στον Βόλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου απευθύνει κάλεσμα στους γιατρούς της Μαγνησίας, κυρίως παθολόγους και πνευμονολόγους να ενταχθούν στο σύστημα και να βοηθήσουν τους ασθενείς που έχουν ανάγκη.
Το "Αχιλλοπούλειο»" νοσοκομείο Βόλου, ένα από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, τις τελευταίες ημέρες δέχεται τεράστια πίεση λόγω πολλών περιστατικών ασθενών με covid-19 και ήδη το τελευταίο 24ωρο νοσηλεύονται 114 άνθρωποι με covid, έχουν διατεθεί 3 κλινικές για αυτό τον σκοπό και ίσως ανοίξει και τέταρτη. Πλήρεις είναι και οι 5 θάλαμοι αρνητικής πίεσης.
Στον Βόλο έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 371 άνθρωποι από τον κορονοϊό.