Ο πρώην αστυνομικός Έρικ Άνταμς νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 07:02
UPD:07:30
REUTERS/ANDREW KELLY
A- A A+

Ένας πρώην αστυνομικός αναλαμβάνει την πιο σημαντική δημοτική αρχή στις Ηνωμένες Πολιτείες: Πρόκειται για τον Έρικ Άνταμς που εκλέγεται ως ο 110ος δήμαρχος της αμερικανικής μητρόπολης της Νέας Υόρκης.

Ο 61χρονος Ανταμς , Δημοκρατικός και πρώην δήμαρχος της περιοχής του Μπρούκλιν, επικράτησε στις χθεσινές δημοτικές εκλογές στην πόλη των οκτώ εκατομμυρίων έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Κέρτις Σλίουα, όπως ανέφεραν το πρακτορείο ειδήσεων AP και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN .

Σύμφωνα με ανεπίσημες προβλέψεις της εκλογικής επιτροπής, ο Άνταμς κέρδισε με περισσότερο από το 70% των ψήφων και γίνεται ο δεύτερος έγχρωμος δήμαρχος στην ιστορία της Νέας Υόρκης.

Ο Άνταμς θεωρείται μετριοπαθής και εκτός από την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία  -στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα περισσότεροι από 30.000 πολίτες της Νέας Υόρκης- ένα από τα πιο δύσκολα καθήκοντά του είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει  σωστά την αστυνομία. Έχει άλλωστε την απαραίτητη εμπειρία, καθώς εργαζόταν ο ίδιος στην αστυνομία.

Από τον Ιανουάριο θα διαδεχθεί τον Μπιλ ντε Μπλάζιο , ο οποίος δεν είχε πλέον δικαίωμα να είναι δήμαρχος μετά από δύο θητείες.

Το βιογραφικό του Άνταμς αντικατοπτρίζει τη βιογραφία πολλών Νεοϋορκέζων: Μεγάλωσε στο Μπρούκλιν και στο Κουίνς ως ένα από τα έξι παιδιά μιας φτωχής οικογένειας. Ως νεαρός αστυνομικός, υπηρέτησε πρώτα στην αστυνομία στο μετρό και μετά στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD). Στη συνέχεια έγινε βουλευτής  στην πρωτεύουσα της πολιτείας Όλμπανι και μετά δήμαρχος του Μπρούκλιν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή