Παγόλουτρα στη μέση της ερήμου του Ντουμπάι

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 18:26
REUTERS/RULA ROUHANA
A- A A+

Οι θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών θυμίζουν κάτι από έρημο όλοι αναζητούμε δροσιά στη θάλασσα. Κάποιοι στο Ντουμπάι έχουν επιδοθεί σε ένα άλλο σπορ δαμάζοντα την εναλλαγή ζέστξς και κρύου. Καθώς ο πρωινός ήλιος ψήνει τους πορτοκαλί αμμόλοφους της ερήμου των ΗΑΕ, ένας άντρας βουλιάζει σε μια μπανιέρα με πάγο.

REUTERS/RULA ROUHANA

Το να αντέξεις μια τέτοια ακραία κατάσταση θεωρείται ως προσπάθεια ενίσχυσης της ανοσίας του σώματος και της σύνδεσης με μια εσωτερική δύναμη.

«Η διαφορά θερμοκρασίας αυξάνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα», δήλωσε ο Μπενουά Ντεμιουλεμέεστερ από την Ελβετία, ο οποίος διευθύνει τα λουτρά πάγου και τις συνεδρίες αναπνοής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. «Τονώνεις το σύστημά σου για μικρό χρονικό διάστημα, κάτι που σε κάνει πιο δυνατό».

REUTERS/RULA ROUHANA

Ένας συμμετέχων, ο Μάρβαν Αμπντελαζίζ, καθισμένος στην πορτοκαλί μαπνιέρα με τον πάγο, φορώντας μαγιό και γυαλιά ηλίου, είπε: «Η αρχή είναι λίγο τρομακτική: Θέλεις να βγείς, δεν μπορείςνα ελέγξεις την αναπνοή σου. Αλλά τώρα είμαι εντάξει, εντελώς καλά».

Ο Αμπντελαζίζ μπήκε στη λεκάνη με γκριμάτσα, αλλά κράτησε την αναπνοή του ήρεμα σύμφωνα με τις οδηγίες του Ντεμιουλεμέεστερ, ο οποίος προπονεί τους συμμετέχοντες σε τεχνικές αναπνοής.

REUTERS/RULA ROUHANA

«Είμαι παθιασμένος με τη ζέστη και το κρύο... Μου αρέσει να βγάζω τους ανθρώπους από τη άνεσή τους και να τους προσφέρω μια εμπειρία σωματική και πνευματική, για να επανασυνδεθούν με τη φύση», δήλωσε ο Ντεμιουλεμέεστερ.

Οι τεχνικές εμβάπτισης και αναπνοής στο παγωμένο νερό έχουν γίνει δημοφιλείς από τον Βιμ Χοφ, έναν Ολλανδό που κατέχει πολλά παγκόσμια ρεκόρ για την έκθεσή του στο κρύο.

REUTERS/RULA ROUHANA

Ο Χοφ έχει αναπτύξει τη δική του μεθοδολογία, με ομοιότητες με τις αρχαίες βουδιστικές τεχνικές αναπνοής του Θιβέτ, που περιλαμβάνουν αναπνοή, έκθεση στο κρύο και συγκέντρωση.

Μεγάλοι, μικροί, αθλητές ή μη, οι τεχνικές είναι καλές για όλους, δήλωσε ο Ντεμιουλεμέεστερ, πρώην τραπεζίτης και προπονητής που χρησιμοποιεί τις μεθόδους του Χοφ στην πρακτική του.

REUTERS/RULA ROUHANA

Κοιτώντας έξω από τη λεκάνη στα βραχώδη λιβάδια της ερήμου, μία ακόμη συμμετέχουσα, η Ρέζα Τίργκαρι από την Καλιφόρνια συμφώνησε ότι η αρχή ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά στη συνέχεια τα οφέλη ήρθαν.

«Συνειδητοποιείς ότι το μυαλό σου είναι πιο ισχυρό από το σώμα σου και το μυαλό σου ελέγχει το σώμα σου. Πρέπει να κάνεις το σώμα σου να υπακούει στο μυαλό σου - αυτό είναι το μυστικό», είπε η Τίργκαρι.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή