Είναι το διασημότερο είδος δεινοσαύρων και για αυτό το ενδιαφέρον για αυτούς είναι σταθερά μεγάλο από το κοινό σπρώχνοντας έτσι την επιστημονική κοινότητα να πραγματοποιεί συνεχώς νέες μελέτες και έρευνες. Έχοντας πραγματοποιηθεί εκατοντάδες έρευνες τα τελευταία 10-15 έτη για τους ενήλικους Τυραννόσαυρους οι επιστήμονες προσπαθούν τώρα να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν για την ύπαρξη και συμπεριφορά τους σε νεαρή ηλικία.
Πρόσφατα παρουσιάστηκε μια μελέτη για το πόσο ισχυρό ήταν το δάγκωμα των ανήλικων T.rex σύμφωνα με την οποία ήταν πολύ ισχυρότερο από όσο πιστεύαμε εξοντώνοντας και αυτοί σχεδόν οτιδήποτε έπεφτε στον δρόμο τους όπως οι γονείς τους. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στις ΗΠΑ πραγματοποιήσαν μια νέα μελέτη για τους ανήλικους Τυραννόσαυρους που… κουμπώνει με την αμέσως προηγούμενη.
Έχει διαπιστωθεί ότι υπήρχαν περιοχές που ζούσαν Τ.rex στις οποίες ζούσαν και άλλοι μεσαίου μεγέθους θηρευτές οι οποίοι μάλιστα άκμαζαν εκεί για δεκάδες εκατ. έτη πριν κάνουν την εμφάνιση τους οι Τυραννόσαυροι στον πλανήτη. Όμως αυτοί οι αρκετά μεγάλοι και πολύ ικανοί θηρευτές κάποια στιγμή εξαφανίστηκαν απότομα από τις περιοχές που συνυπήρχαν με τους T.rex. Οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι η μυστηριώδης η εξαφάνιση των θηρευτών οφειλόταν στην έλλειψη θηραμάτων στις περιοχές αυτές εξαιτίας προφανώς της εμφάνισης των Τυραννόσαυρων εκεί.
Η νέα μελέτη όμως αναφέρει ότι δεν υπήρχε θέμα έλλειψης θηραμάτων σε αυτές τις περιοχές αλλά πολύ απλά οι θηρευτές έγιναν εκείνοι τα θηράματα. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι ανήλικοι T.rex κυνηγούσαν και εξολόθρευαν τους άλλους θηρευτές στις περιοχές που ζούσαν. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι νεαροί Τυραννόσαυροι ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να καθαρίσουν την περιοχή που θα ζούσαν τα επόμενα χρόνια από κάθε ανταγωνιστή. Είναι μια μελέτη που προσθέτει ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της παρουσίας των Τυραννόσαυρων στον πλανήτη.