Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεκινά ο εμβολιασμός των αθλητών/τριων της Νότιας Κορέας

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 13:03
UPD:13:07
REUTERS/KIM HONG-JI

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Ξεκινά άμεσα ο εμβολιασμός των αθλητών και αθλητριών της Νότιας Κορέας που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Yonhap», περίπου 100 αθλητές και προπονητές θα εμβολιασθούν εντός της ημέρας (28/4), ενώ άλλοι περίπου 500, θα υποβληθούν στην ίδια διαδικασία έως την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου πριν ταξιδέψουν στην Ιαπωνία για τους Αγώνες, αναφέρει το πρακτορείο, που επικαλείται πηγές από την Ολυμπιακή Επιτροπή (KSOC) της Κορέας.

Περίπου 2,7 εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες από τα 52 εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας, έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου, αυξάνοντας το ποσοστό των εμβολιασθέντων λίγο πάνω από το 4%. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό σε διεθνές επίπεδο, ενώ συγκριτικά αναφέρεται πως στις ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 41%.

Ως γνωστό ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού δεν είναι υποχρεωτικός για όσους θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά συνιστάται, ενώ ορισμένες χώρες έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα εμβολιάσουν τους αθλητές τους με προτεραιότητα.

Η Νότια Κορέα έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο και συγκεκριμένα, να έχει εμβολιασθεί το 70% των κατοίκων της έως τον Σεπτέμβριο και να φτάσει στην ανοσία της αγέλης έως τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Να σημειωθεί ότι χθες (27/4) εντοπίσθηκαν στην χώρα 775 νέα κρούσματα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 120.673 και τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 1.821.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις