Η πανδημία «χτύπησε» και μια παραδοσιακή ελβετική ετήσια τελετή για την άνοιξη, το κάψιμο του χιονανθρώπου του Boeoegg. Η εκδήλωση μετακόμισε στη μακρινή γέφυρα του διαβόλου στην κεντρική Ελβετία, χθες 19 Απριλίου, για να αποτρέψει τον συνωστισμό και είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε έξω από τη Ζυρίχη.
REUTERS/ARND WIEGMANN
Φτιαγμένο από βάτες και γεμάτο με κροτίδες, το φλεγόμενο Boeoegg υποτίθεται ότι σηματοδοτεί πόσο θα διαρκέσει ο χειμώνας. Όσο πιο γρήγορα εκρήγνυται το κεφάλι του, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσει η άνοιξη.
REUTERS/ARND WIEGMANN
Με τους θεατές να μην επιτρέπονται, μια τηλεοπτική εκπομπή έδειξε ότι ο «αποκεφαλισμός» χρειάστηκε σχεδόν 13 λεπτά φέτος - κάτω από τον μέσο όρο.
REUTERS/ARND WIEGMANN
Αξιωματούχοι στη Ζυρίχη, την οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, ακύρωσαν την εκδήλωση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ώστε να αποτρέψουν τη συγκέντρωση πλήθους.
REUTERS/ARND WIEGMANN
Έτσι επιλέχθηκε η απομακρυσμένη γέφυρα του διαβόλου κοντά στο πέρασμα Γκότχαρντ στο καντόνι Ούρι στις Άλπεις, όπου - σύμφωνα με τον θρύλο - ο διάβολος συμφώνησε να χτίσει σε αντάλλαγμα για την πρώτη ψυχή που θα το διασχίσει, αλλά οι ντόπιοι τον ξεγέλασαν στέλνοντας μία κατσίκα.
naftemporikigr με πληροφορίες yahoonews