Τροπολογίες Αυγενάκη για ΕΕΑ, εκλογές και οικονομική ενίσχυση

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 15:29
UPD:15:30
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Τις τρεις τροπολογίες που κατέθεσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, παρουσίασε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Με τις τροπολογίες ρυθμίζονται:

  • Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, ως και τις 31/05/2021, σε αθλητικούς φορείς όλων των βαθμίδων (σωματεία, ενώσεις, ομοσπονδίες) στους οποίους έχει διοριστεί προσωρινό διοικητικό συμβούλιο δυνάμει δικαστικής απόφασης ή απόφασης της οικείας Διεθνούς Ομοσπονδίας, οι οποίοι έλαβαν ειδική αθλητική αναγνώριση εντός του έτους 2020.
  • Δίδεται μικρή παράταση, έως τις 31/06/2021,στη θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενόψει της επικείμενης κατάθεσης στη Βουλή του νέου αθλητικού σχεδίου νόμου, με το οποίο θα ρυθμίζεται η αναδιοργάνωση της ΕΕΑ και θα καθορίζεται το νομικό πλαίσιο στελέχωσης και λειτουργίας της.
  • Αναβάλλεται η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις αθλητών που συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα, έως το τέλος του έτους διεξαγωγής των διοργανώσεων, προκειμένου να μην εμποδιστεί η απρόσκοπτη προετοιμασία για τη σπουδαία συμμετοχή τους σε τόσο σημαντικούς αγώνες που ευνοούν την ανάπτυξη του αθλητισμού και την προβολή της χώρας μας.
  • Καταβάλλονται 4 εκατ. € ως εφάπαξ παροχή στα ερασιτεχνικά σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους, λόγω της πανδημίας.

Πρόκειται για τη β΄ φάση οικονομικής ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων και αφορά σε περισσότερα από 1.403 σωματεία, που ολοκλήρωσαν την προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων από τις 11/12/2020 έως και 31/12/2020.Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν καταβληθεί 9.672.000 € σε 3.408 σωματεία, τα οποία είχαν ολοκληρώσει τις αιτήσεις τους έως και 10/12/2020.

 

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις