Υπ. Μετανάστευσης: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την προστασία των ασυνόδευτων

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 14:11
UPD:14:15
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το τριήμερο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (24-26 Φεβρουαρίου 2021) με θέμα την πρόληψη της εμπορίας ασυνόδευτων ανηλίκων που διοργάνωσε η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε συνεργασία με το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων κ. Μοσκώφ. 

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σημειώνει ότι στο πρόγραμμα συμμετείχαν πε-ρίπου 300 επαγγελματίες που εργάζονται σε δομές φιλοξενίας και φροντίδας ασυνόδευτων ανηλίκων (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, φροντιστές και διερ-μηνείς). 

Στόχος του προγράμματος , σύμφωνα με το υπουργείο, ήταν η έγκυρη ενημέρωση και η εξοικείωση των συμμετεχόντων με βασικά ζητήματα που σχετίζονται με την εμπορία αν-θρώπων, τη μετανάστευση, την ευαλωτότητα των ασυνόδευτων ανηλίκων και τους κατάλ-ληλους τρόπους ανταπόκρισης. Η  πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων που έχει σχεδιάσει η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων για την πρό-ληψη κάθε είδους βίας και εκμετάλλευσης των ασυνόδευτων ανηλίκων που βρίσκονται στη χώρα μας. 

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ως εισηγητές υψηλού κύρους επιστήμονες και εκπρόσωποι εθνικών αρχών και φορέων της κοινωνίας των πολιτών όπως η κα Αδειλίνη Γεωργία, Αντιει-σαγγελέας Αρείου Πάγου, η κα Μαρούδα Ντανιέλλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαί-ου, η κα Μίχα Ελένη, Δικηγόρος, ΕΔΙΠ Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο κος Μπράτσικας Σπύρος, Αστυνόμος Α’ της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας, η κα Γκουτζίδου Ηρώ, Senior Child Protection Assistant UNCHR, η κα Παπαναστασίου Αναστασία, Protection Associate UNHCR, ο κος Καρδασιλάρης Άρης, Σύμβουλος Anti-Human Trafficking, κος Κερασιώτης Βασίλης, Δικηγόρος, η κα Καζάκου Μυρσίνη, Child Protection Officer UNICEF, η κα Κουτσοπούλου Κατερίνα, Πρωτοδίκης Δ.Δ., Μέλος 3ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Προσφυγών και η κα Χατζηνι-κολάου Κορίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας.

Κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό τους τόσο η Υφυπουργός κα Σοφία Βούλτεψη, όσο και η   Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, αλλά και ο κ. Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την καταπολέμηση της εμπορίας και εκμετάλ-λευσης ανθρώπων, υπογράμμισαν τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει για την ανάπτυξη συ-νεργειών, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση αυτού του πολυδιάστατου εγκλήματος και την αποτελεσματική προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή