Πλήρη συνεργασία με τις αρχές ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 16:36
UPD:20:16
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Το σκάνδαλο «Barcagate» που ταλανίζει από την Δευτέρα (1/03) την Μπαρτσελόνα έχει συγκλονίσει την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους Καταλανούς εκδίδουν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως συνεργάζονται και θα εξακολουθήσουν να το κάνουν με τις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Την Δευτέρα (1/03) η Mossos (περιφερειακή αστυνομική δύναμη της Καταλονίας) έκανε έφοδο στα γραφεία της «Μπάρτσα», αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με το Barçagate. Όπως αναφέρει η Cadena Ser, η έρευνα συνεχίζεται.

Ήδη συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος των Καταλανών, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος. Όσκαρ Γκράου και ο επικεφαλής του νομικού επιτελείου, Ρομά Γκόμεθ Πόντι.

Το «Barçagate» είναι μια υπόθεση που άρχισε να συζητείται στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν ανακαλύφθηκε ότι ο σύλλογος είχε προσλάβει μια εταιρεία αφιερωμένη στη δυσφήμιση (μέσω των κοινωνικών δικτύων) όλων των αντιπάλων του προέδρου Μπαρτομέου κι εκείνων που ασκούσαν κριτική στη διοίκησή του.

Στην ανακοίνωσή που εξέδωσε η Μπαρτσελόνα ξεκαθαρίζει ότι είχε εκφράσει τη διάθεσή της να συνεργαστεί με τις αρχές πριν τη σημερινή έρευνα της αστυνομίας στα γραφεία της, και προσθέτει ότι όλες οι πληροφορίες και τα έγγραφα που ζητήθηκαν από την αστυνομία, αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Η Μπαρτσελόνα εκφράζει τον απόλυτο σεβασμό της στην τρέχουσα δικαστική διαδικασία και στην αρχή του τεκμηρίου αθωότητας των ατόμων που επηρεάζονται από το πλαίσιο αυτών των ενεργειών» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις