«Δεν αντέχω τον παραλογισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε ακόμα και τον χειρότερό του εαυτό. Πρόκειται για μια οργανωμένη εκστρατεία λάσπης και προπαγάνδας κατά της Κυβερνήσεως αλλά και κατά της κυρίας υπουργού Πολιτισμού προσωπικά», τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στον σάλο που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες με την υπόθεση του Δ. Λιγνάδη.
Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, πρόσθεσε ότι θεωρεί την κυρία Λίνα Μενδώνη, μια εξαιρετική υπουργός Πολιτισμού που είχε το πολιτικό σθένος να πάρει πάνω της αποφάσεις δύσκολες και κρίσιμες. Με το κύρος της, είπε, τις γνώσεις της και πάντα με σεβασμό στον πολιτισμό μας κατάφερε να ξεμπλοκάρει το έργο στο Ελληνικό. «Καταλαβαίνετε το μίσος που προκάλεσε σε όλο το κατεστημένο στο Υπουργείο Πολιτισμού που νομίζουν ότι δια των αρχαίων θα γκρεμίσουν τον καπιταλισμό; Βγήκε η Μενδώνη και τους έβαλε στη θέση τους», σημείωσε.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι η κα Μενδώνη δεν έπρεπε να πει ότι ο κύριος Λιγνάδης είναι επικίνδυνος άνθρωπος, ούτε ότι εξαπατήθηκε. Αυτό, όπως τόνισε είναι δουλειά της Δικαιοσύνης. Εξήγησε όμως ότι δικαιολογείται καθώς βρίσκονταν σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση τη στιγμή που έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις.
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι κατηγορεί την κυρία Μενδώνη ότι αποφάσισε να τοποθετήσει τον κύριο Λιγνάδη με απευθείας ανάθεση και όχι με διαγωνισμό. «Μα και ο ΣΥΡΙΖΑ, επί πέντε χρόνια στην κυβέρνηση, είχε καλλιτεχνικό διευθυντή με ανάθεση. Δύο μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές έφερε μία αλλαγή και την επικύρωσε πέντε μέρες μετά τις ευρωεκλογές. Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε; Έφτιαξε μία προκήρυξη. Ποιος μου λέει εμένα ότι δεν ήταν και απολύτως φωτογραφική για να διορίσει τον δικό του άνθρωπο φεύγοντας; Γιατί ήξερε ότι φεύγει. Η Νέα Δημοκρατία, ως αντιπολίτευση ακόμα, είχε καταγγείλει αυτή την προκήρυξη διαγωνισμού του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Επίσης, εξήγησε ότι η κυρία Μενδώνη επέλεξε εκείνη τη στιγμή για καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ένα πρόσωπο που θεωρείται από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές στην Ελλάδα και αυτό πιστοποιεί, όπως διευκρίνησε και η πρώην υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Λυδία Κονιόρδου, που πρωταγωνίστησε μαζί του στο θέατρο, μετά τον διορισμό του.
«Γιατί κατηγορείται, η κυρία Μενδώνη; Διότι, λέει, δεν έδιωξε τον κύριο Λιγνάδη στις 2 Φεβρουαρίου και τον έδιωξε στις 6 Φεβρουαρίου. Πρέπει ένας υπουργός να δρα και να διώχνει τον οποιονδήποτε με φήμες; Αν φτάσουμε στο σημείο ο ένας να κυνηγάει τον άλλον με φήμες, δεν θα κάνουμε τίποτα άλλο όλη την ημέρα παρά κουτσομπολιό. Πρέπει ένας υπουργός να δρα όταν υπάρχει καταγγελία και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα όσο για αυτό που κατηγορείται ο κύριος Λιγνάδης; Ασφαλώς και ναι. Έδρασε αμέσως η κυρία Μενδώνη; Έδρασε. Άρα, γιατί γίνεται όλη αυτή η φασαρία; Γιατί η κυρία Μενδώνη τους έχει χαλάσει τη σούπα», πρόσθεσε ο υπουργός.
Επικριτικός ήταν απέναντι και σε όσους γνώριζαν για την υπόθεση αλλά άργησαν να καταγγείλουν, λέγοντας ότι «Έχει γίνει το εξής αμίμητο. Βγαίνει κάθε μέρα από ένας και λέει «Και εγώ έχω ακούσει για τον Λιγνάδη». Όλοι αυτοί που είχαν ακούσει για τον κύριο Λιγνάδη, γιατί κανένας τους δεν έκανε καμία καταγγελία; Όταν γνωρίζεις για την τέλεση κακουργηματικών πράξεων και δεν τις καταγγέλλεις στην Εισαγγελία εκ της ποινικής νομοθεσίας είσαι συνένοχος». Το θέμα Λιγνάδη, όπως υποστήριξε ο υπουργός, είναι ένα ζήτημα που εξετάζει η Ελληνική Δικαιοσύνη και το εάν είναι αθώος ή ένοχος θα το κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Ωστόσο, σημείωσε ότι «αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες με την οργανωμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ταυτίσει το σύνολο της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό με την παιδεραστία είναι όχι βόθρος, όχι εμετός, όχι λάσπη, είναι κάτι που δεν μπορούσα ούτε να το φανταστώ. Και αν αυτό δεν το κόψουμε τώρα στην αρχή του και δεν βάλουμε τα όρια έως ποιου σημείου μπορεί να φτάνει η πολιτική μας αντιπαράθεση, η χώρα αυτή θα γίνει ζούγκλα. Θα βλάψει και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατία αν συνεχίσουν σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο».
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι σωστά ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πρωτοβουλία να γίνει επειγόντως αυτή η συζήτηση.
«Αύριο, στη Βουλή, θα πρέπει το πολιτικό μας σύστημα να ορθώσει ανάστημα στη σήψη και την παρακμή», τόνισε.