Πυρκαγιές στη Μεσσηνία, σε άλλους νομούς της Πελοποννήσου και στη Φλώρινα

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2007 16:04
AΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

A- A A+

Μαίνεται φωτιά που εκδηλώθηκε στη θέση 'Μυστέτσι' του όρους Αδέρες στην περιοχή της Τροιζήνας. Στη μάχη της κατάσβεσης είναι τρία οχήματα και εναέρια μέσα.

Στις 13:30 εκδηλώθηκε φωτιά στο χωριό Αβραμιού Μεσσηνίας και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης έξι αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής και δύο αεροσκάφη.

Στις 13:50 εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Κρανιδίου και στην κατάσβεσή της παίρνουν μέρος πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής και δύο αεροσκάφη Καναντέρ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από προηγούμενες ημέρες οι φωτιές στη Μεταξάδα των Γαργαλιάνων Μεσσηνίας, όπου έχουν καεί πολλά στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών, στο Παλαμάρι Μεγαλόπολης και στηνΎδρα, όπου δίνεται η μάχη κατά κύριο λόγο με εναέρια μέσα, ενώ στο νησί βρίσκεται και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Πυροσβεστικής Γιάννης Ζώης.

Νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι στο Χαλκή Κορινθίας, όπου σπεύδουν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής.

Υπό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές στην Πολοβίτσα του Ταϋγέτου, στον ¶γιο Νίκωνα της Μάνης, στην Παλαιά Επίδαυρο, στη Χρυσοκελαριά Κορώνης και στο Ρέμα Χιλιομοδίου.

Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στη Φλώρινα, ο δήμος Πρεσπών και η κοινότητα Κρυσταλλοπηγής.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νομάρχης της Φλώρινας, Ιωάννης Βοσκόπουλος, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο το δύσβατο του εδάφους δυσχεραίνει το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής που έχει σπεύσει στην περιοχή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή