«Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «είναι αδιανόητο, κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης την ώρα που απαιτείται ενότητα και προσήλωση στις οδηγίες των ειδικών», στέλνει την Ασφάλεια στα σπίτια νοσοκομειακών γιατρών και τους απαγγέλει κατηγορίες για «διέγερση σε απείθεια» επειδή με ανακοινώσεις τους καλούσαν σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου», υποστηρίζει με επιστολή της προς στον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, τον υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη και φορείς, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
«H κυβέρνηση αντί να σέρνει τους «ειδικούς» στα δικαστήρια, να ικανοποιήσει έστω και τώρα τα αιτήματά μας για κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για επίταξη άνευ όρων όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα, για υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών σε ενιαίο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας», τονίζει.
Παράλληλα, η ΟΕΝΓΕ απαιτεί να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες σε βάρος του προέδρου και του γραμματέα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας και σε βάρος της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.
«Όσες κατηγορίες και αν μας απαγγείλουν δεν πρόκειται να μας φιμώσουν! Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό του λαού μας!», υποστηρίζει.
Την ίδια ώρα, επιστολή της ΟΕΝΓΕ που απευθύνθηκε και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, υποστηρίζει ότι σε τρεις υγειονομικούς, δύο γιατρούς κι έναν ψυχολόγο, οι οποίοι εργάζονται στο Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαϊτειο» και επέστρεφαν από τη δουλειά τους επιβαίνοντας στο ίδιο αυτοκίνητο, βεβαιώθηκε πρόστιμο από την ελληνική αστυνομία για υπέρβαση του ορίου των δύο επιβαινόντων σε αυτοκίνητο.
Είναι αυτονόητο, όπως υποστηρίζει, ότι η ουσία των περιοριστικών μέτρων οφείλει να είναι η προστασία από τη μετάδοση του ιού. «Ασφαλώς τρεις υγειονομικοί που εργάζονται μαζί στον ίδιο χώρο για πάρα πολλές ώρες, και μάλιστα χωρίς επαρκή και κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας, όπως έχουμε αναδείξει επανειλημμένως από την αρχή της επιδημίας, μπορούν να επιστρέφουν μαζί στα σπίτια τους», σημειώνει.
«Πολύ περισσότερο που η αποφυγή των μέσων μεταφοράς στα οποία επικρατούν συνθήκες συγχρωτισμού και συνωστισμού, είναι για όποιον μπορεί μονόδρομος για να μπορέσει να μετακινηθεί με ασφάλεια», υπογραμμίζει.
«Απαιτούμε να επικρατήσει η κοινή λογική και να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα (300 ευρώ έκαστος) που επιβλήθηκαν στους συναδέλφους», καταλήγει στην επιστολή της η ΟΕΝΓΕ.