Covid-19: Αλλαγές επιπέδων στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 14:31
UPD:18:53
Menelaos Michalatos / SOOC/Menelaos Michalatos
A- A A+

Με διαφοροποιήσεις λειτουργεί από την Παρασκευή ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη νόσο Covid-19, έπειτα από την επικαιροποίησή του.

Ειδικότερα, από σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς εντάσσεται στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου), ενώ στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) εντάσσονται πλέον οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών. Όσον αφορά τα Γιάννενα, παραμένουν προς το παρόν στο επίπεδο 3, ωστόσο η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί αύριο, Σάββατο. Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης παραμένει στο επίπεδο 4.

Πλέον για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ισχύουν, μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ενώ από τις 24 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:30 πμ μέχρι τις 5:00 το πρωί.

Από το πρωί σταδιακά διάφορες περιοχές της χώρας αλλάζουν επίπεδο στον χάρτη. Για παράδειγμα, το Ηράκλειο και η Σάμος, από το επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης), είναι τώρα στο επίπεδο 2 (επιτήρησης).

Υπενθυμίζεται ότι ο χάρτης επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή