Κύθηρα - Πυρκαγιά: Διάσπαρτες εστίες φωτιάς - Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 19:52
UPD:19:55
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτ. αρχείου

A- A A+

Καλύτερη ήταν η εικόνα που εμφάνιζε αργά το απόγευμα της Πέμπτης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στα Κύθηρα, σε δασική έκταση και πήρε διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στο νησί.

Μάλιστα, με εντολή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής Υποστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση από τους ενοίκους κάποιον διάσπαρτων κατοικιών κοντά στο επίκεντρο της πυρκαγιάς.

Κάτι το οποίο τελικά δε χρειάστηκε να συμβεί.

Η έγκαιρη επέμβαση ισχυρής πυροσβεστικής δύναμης με τη συμμετοχή 66 πυροσβεστών, 18 ατόμων πεζοπόρο τμήμα, 2 καναντέρ και ενός ελικοπτέρου και τη συνδρομή εθελοντών, βυτιοφόρων ΟΤΑ κλπ. είχε ως αποτέλεσμα σύντομα η πυρκαγιά να περιοριστεί και απομακρυνθεί από κατοικημένες περιοχές.

Λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη naftemporiki.gr o εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής κ. Βασίλειος Βαρθακούρης δεν υπήρχε ενιαίο μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες φωτιάς που δεν κρίνοντας ανησυχητικές.

Παρόλα αυτά με εντολή του Αρχηγού της ΠΣ ομάδες πεζοπόρου και πυροσβέστες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένονταν αργά το βράδυ της Πέμπτης στα Κύθηρα έτσι ώστε να ενισχύσουν την παρούσα επίγεια δύναμη  καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και την Παρασκευή οπότε βάσει του Δελτίου Βαθμού Επικινδυνότητας Εκδήλωσης Πυρκαγιάς υπάρχει υψηλός κίνδυνος φωτιάς - επιπέδου 3, στο νησί.

Μ. Λαγάνης

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή