5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 10:02
UPD:10:03
A- A A+

Ακόμη ένα βήμα προς την επιστροφή της κανονικότητας γίνεται σήμερα. Άνοιξαν ύστερα από 2,5 μήνες δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί και ειδικά σχολεία, ενώ επαναλειτουργούν και μία σειρά επιχειρήσεων. Νέες τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες, λόγω της μείωσης του ΦΠΑ.

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον δεύτερο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1,4 δισ. ευρώ, με διευρυμένο αριθμό δικαιούχων. Τον Ιούλιο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποσοστό της μείωσης στην προκαταβολή φόρου που πρέπει να καταβάλουν οι επιχειρήσεις.

 

 

Πολλές αμερικανικές πόλεις συγκλονίζονται από κύμα διαδηλώσεων και ταραχών μετά την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς τη Δευτέρα. Το τραγικό γεγονός έχει μετατραπεί σε σύμβολο του βαθιά εδραιωμένου ρατσισμού σε βάρος των μελών των φυλετικών μειονοτήτων και εξελίσσεται σε κορυφαία  πρόκληση για τον Ντόναλντ Τραμπ. 

 

Εβδομάδα εταιρικών αποτελεσμάτων με ισχυρή επίδραση εκ των διεθνών εξελίξεων για το Χρηματιστήριο Αθηνών.  Οι επενδυτές στην τελευταία συνεδρία του Sell τον Μάη και Buy το φθινόπωρο, που φέτος έγινε κανόνας προς αποφυγή, φοβόντουσαν την επερχόμενη σκληρή αντίδραση προς την Κίνα που είχε προαναγγείλει ο Αμερικανός πρόεδρος από την προηγούμενη.

 

To ενδεχόμενο να φορολογήσουν 70.000 επιχειρήσεις σε αντάλλαγμα της πρόσβασης στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά φαίνεται πως εξετάζουν οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς αναζητούν τρόπους για τη χρηματοδότηση του προγράμματος οικονομικής ανάκαμψης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή