5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 10:07
UPD:10:07
Shutterstock
A- A A+

Τα συντρίμμια καναδικού ελικοπτέρου το οποίο συνετρίβη στο Ιόνιο την 29η Απριλίου και πτώματα των μελών του πληρώματός του, εντόπισε η κοινή ομάδα έρευνας που είχαν συγκροτήσει οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά και το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, όπως δήλωσαν Καναδοί αξιωματικοί. Η ανάκτηση των συντριμμιών του ελικοπτέρου θα επιτρέψει στους στρατιωτικούς ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων να εξακριβώσουν τι προκάλεσε το δυστύχημα. 

 

Στη λήψη γρήγορων αποφάσεων πριν το τέλος του καλοκαιριού, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται και να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις συγκεκριμένων ποσών ακόμα και εντός του 2020 ευελπιστεί η Αθήνα γύρω από το χρηματοδοτικό πακέτο για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας ύψους 750 δισ. ευρώ, το οποίο συνοδεύεται από ακόμα 1,1 τρισ. ευρώ για την επόμενη επταετία.

 

Έκπτωση φόρου 30% θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένο ενοίκιο κατά 40% λόγω της πανδημίας. Σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, προβλέπεται ότι όσοι ιδιοκτήτες έχασαν το 40% του ενοικίου του κατ’ εντολή του κράτους, θα τύχουν έκπτωση φόρου, ίση με το 20% του 60% του ενοικίου που εισέπραξαν.

 

Με πλούσια ατζέντα συνεδριάζει σήμερα στις 11.00 το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, θα γίνει ενημέρωση για υγειονομικά και οικονομικά θέματα σχετικά με τον COVID-19, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί πλήθος νομοσχεδίων.

 

Η EasyJet θα καταργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, που θα αντιστοιχούν έως και στο 30% του ανθρώπινου δυναμικού της στη Βρετανία. Την ίδια ώρα η Boeing προχωρά στην κατάργηση 12.000 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ. Το πλήγμα από την πανδημία για τους αερομεταφορείς και τις αεροναυπηγικές εταιρείες αποδεικνύεται βαρύτατο. 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή