Γιατί πρέπει να βάλουμε περισσότερα προϊόντα ζύμωσης στη διατροφή μας

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 18:00
A- A A+

Η ζύμωση είναι μια αρχαία, φυσική διαδικασία-τεχνική συντήρησης της τροφής, από τις εποχές που το ψυγείο δεν υπήρχε… ούτε στη φαντασία του ανθρώπου. Αποτελεί ουσιαστικά μια φυσική διαδικασία μέσω της οποίας μικροοργανισμοί όπως οι μύκητες και τα βακτήρια μετατρέπουν τους υδατάνθρακες όπως το άμυλο και τα σάκχαρα σε αλκοόλες και οξέα, τα οποία δρουν ως φυσικό συντηρητικό και δίνουν στο τρόφιμο μια διακριτική οξύτητα. 

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή