5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 10:01
UPD:10:02
A- A A+

Περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έχουν πλέον χάσει τη ζωή τους  από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Ειδικότερα, έως σήμερα οι θάνατοι σε όλον τον κόσμο φθάνουν τις 350.456. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα α ίζουν σήμερα τα 5.589.932. Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διπλασιάστηκε σε διάστημα ενός μηνός, με περισσότερες από ένα εκατομμύριο νέες λοιμώξεις τις τελευταίες 11 ημέρες.

 

«Ταξιδιωτικές φούσκες» και «αερογέφυρες». Οι χώρες της Ευρώπης ανοίγουν τα σύνορά τους και προετοιμάζονται να υποδεχθούν τους τουρίστες, με την ελπίδα ότι θα σώσουν ένα μικρό μέρος των εσόδων της φετινής χρονιάς. Με τον τουρισμό να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες για ευρωπαϊκές οικονομίες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία αλλά και η Γαλλία, η μάχη για την εξασφάλιση ενός μεριδίου μιας ήδη μικρότερης «πίτας» προβλέπεται σκληρή. 

 

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και μειώσεις ΦΠΑ. Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη σύνταξη των διατάξεων από τα αρμόδια υπουργεία, οι οποίες θα εξειδικεύουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν από τον Ιούνιο.

 

H κρίση του κορωνοϊού προκαλεί τη μεγαλύτερη πτώση όλων των εποχών στις παγκόσμιες επενδύσεις ενέργειας. Πριν από την πανδημία η χρηματοδότηση για ενεργειακά έργα αναμενόταν να αυξηθεί κατά 2%. Ωστόσο τώρα προβλέπεται να κάνει βουτιά 20%, σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (IEA).​

 

Οι ΗΠΑ εξετάζουν μία σειρά  οικονομικών και άλλων κυρώσεων κατά της Κίνας ως απάντηση στους χειρισμούς τους στο Χονγκ Κονγκ, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές. Η κόντρα των δύο κορυφαίων οικονομιών του πλανήτη εντείνεται. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή