Υπηρεσία Ασύλου: Νέες μορφές κινητοποιήσεων των συμβασιούχων

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 11:32
UPD:11:33
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου, μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό.

«Καμία/Κανείς δεν περισσεύει» δηλώνει το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων (ΣΕΣΥΑ), σημειώνοντας ότι έδωσε και συνεχίζει να δίνει αγώνα «για την υπεράσπιση των αυτονόητων δικαιωμάτων μας απέναντι στην εκδικητική και ταυτόχρονα ακατανόητη απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να οδηγήσει στην ανεργία 17 συναδέλφισσες και συναδέλφους μας».

Από τις 23 Απριλίου το ΣΕΣΥΑ βρίσκεται σε πανελλαδική απεργία διαρκείας, «ως μοναδικό τρόπο αντίδρασης στην απροειδοποίητη και αναιτιολόγητη μη ανανέωση συμβάσεων των συναδέλφων μας». Για 11 ημέρες εργαζόμενες και εργαζόμενοι στην Αθήνα, στη Λέσβο, στη Σάμο, στη Χίο, στη Θεσσαλονίκη και σε όλα τα υπόλοιπα σημεία όπου λειτουργούν περιφερειακά γραφεία και αυτοτελή κλιμάκια ασύλου απεργούν, «αναλαμβάνοντας τεράστιο οικονομικό κόστος, στο δύσκολο περιβάλλον της πανδημίας, για να υπερασπιστούν το παρόν και το μέλλον της εργασίας μας».

Το σωματείο κάνει λόγο για «εμπαιγμό του υπουργού Μετανάστευσης, εκδικητικότητα και πειθάρχηση στη νέα κανονικότητα, στην οποία τα σωματεία και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων ενοχλούν». Όπως υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ίσως επιχαίρει για το γεγονός ότι πρόσθεσε στο έτσι κι αλλιώς βεβαρυμμένο βιογραφικό της την απόλυση 17 συναδέλφων, πλάι στο νομοθετικό και νομοπαρασκευαστικό της έργο, το οποίο εκθέτει τη χώρα πολλαπλά για το νομικό και θεσμικό της πολιτισμό και τη δυνατότητα των μετακινούμενων ανθρώπων να έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπή υποδοχή, διαμονή, εξέταση του αιτήματος ασύλου».

Το ΣΕΣΥΑ ζητεί από τον Νότη Μηταράκη «δημόσια, ανοικτά και με σαφήνεια να πάρει θέση για την εξώθηση στην ανεργία των 17 συναδέλφων μας» και αναμένει τη συνάντησή του μαζί του την επόμενη εβδομάδα.

Όπως έκανε γνωστό, προχωρά σε στάση εργασίας την ημέρα συνάντησης με τον υπουργό και παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του υπουργείου, καθώς και σε 24ωρη απεργία στις 18 Μαΐου, ημέρα επαναλειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή