Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες απόπειρας ανθρωποκτονίας

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020 11:14
UPD:13:51
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Στα ίχνη των δραστών της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 35χρονου Αλβανού το 2019 στη Θεσσαλονίκη έφθασε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της τοπικής Διεύθυνσης Ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, ταυτοποίησε ως εμπλεκόμενους δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 29 και 30 ετών, ομοεθνείς του θύματος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στην περιοχή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, οι δράστες προσέγγισαν αιφνιδιαστικά τον 35χρονο και τον τραυμάτισαν σοβαρά στον θώρακα με μαχαίρια.

Αφορμή φαίνεται πως στάθηκε ένοπλη συμπλοκή που προηγήθηκε, τον Νοέμβριο του 2016, στην περιοχή της Ροτόντας, κατά την οποία είχαν τραυματιστεί τρία άτομα και μεταξύ αυτών ένας εκ των δύο κατηγορούμενων.

Η συμπλοκή εκείνη είχε αποδοθεί από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών που δρούσαν στην πλατεία Ροτόντας και γύρω της. Για το επεισόδιο αυτό, η αστυνομία ταυτοποίησε ως δράστες πέντε Αλβανούς, ανάμεσα στους οποίους έναν έγκλειστο, εκείνη την περίοδο, σε φυλακές της χώρας.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή