5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 10:03
UPD:10:04
Shutterstock
A- A A+

Ποια καταστήματα ανοίγουν στις 4 Μαΐου και τι μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν; Θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός έδρας και σε ποιες περιπτώσεις; Τι θα γίνει με τους εργαζομένους που ήταν σε αναστολή εργασίας; Ποιες επιχειρήσεις θα λάβουν δάνειο ίσο με το 25% του τζίρου τους και τι θα ισχύσει για αυτούς που είναι στον Τειρεσία; Μπορείτε να δείτε όλες τις απαντήσεις εδώ

 

Σχεδόν δύο μήνες μετά το καθολικό κλείσιμο των σχολικών μονάδων λόγω της πανδημίας, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα θρανία στις 11 Μαΐου. Πότε θα επιστρέψουν οι υπόλοιποι; Τι θα γίνει με δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία; Όσα ξέρουμε και όσα περιμένουμε να διευκρινιστούν σήμερα το απόγευμα. 

 

Ακόμη 2.207 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκαν χθες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και ανεβάζει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια αυξήθηκε έτσι σε 58.351, έχοντας ήδη ξεπεράσει τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους τις δύο δεκαετίες του πολέμου του Βιετνάμ (58.220).

 

Σειρά επιδομάτων και παροχών θα καταβληθούν αύριο, Πέμπτη 30 Απριλίου. Επίδομα γέννησης, προνοιακά, αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα ομογενών. Για το επίδομα παιδιού, η δεύτερη δόση θα καταβληθεί στις 29 Μαΐου.

 

Αύριο και η κρίσημη συνεδρίαση της ΕΚΤ, όπως επίσης η πρώτη εκ των δύο συνεδριάσεων του ΕuroWorkingGroup, που θα προετοιμάσει εκείνη του Eurogroup της 8ης Μαΐου. Οι συνεδριάσεις έρχονται εν μέσω προβλέψεων της Κομισιόν για ύφεση 6% έως 10% στα κράτη- μέλη της Ευρωζώνης φέτος. 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή