Λάρισα: Ευρεία σύσκεψη για σχέδιο δράσης που θα αποτρέψει την υγειονομική «βόμβα»

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 15:09
UPD:15:59
www.larissanet.gr
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στη Λάρισα ευρεία σύσκεψη των τοπικών αρχών με  υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο. Στόχος να καταρτιστεί άμεσα ένα σχέδιο δράσης και να αποτραπεί μία «υγειονομική βόμβα» στην περιοχή. 

Μία περιοχή περίπου 5.000 κατοίκων, η οποία περιλαμβάνει τον οικισμό  των Ρομά στην Νέα Σμύρνη, την περιοχή γύρω από αυτόν, αλλά και τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κουτσόχερο, περίπου 15 χλμ έξω από τη Λάρισα, έχει τεθεί σε καραντίνα. Συναγερμός έχει σημάνει μετά την επιβεβαίωση 20 θετικών κρουσμάτων  σε 29 δείγματα κατά την ιχνηλάτηση επαφών 32χρονου Ρομά, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

EUROKINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Το κυβερνητικό κλιμάκιο έφτασε στην περιοχήμε ελικόπτερο Super Puma στην 1η Στρατιά Λάρισας για σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη. Ακολούθως θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά, καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας στον οικισμό όπου διαπιστώθηκαν τα κρούσματα.

EUROKINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Στη Λάρισα βρίσκεται και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί ελέγχους. Στόχος να ληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα δείγματα. Ο διευθυντής της ομάδας Απόκρισης και Ετοιμότητας του ΕΟΔΥ, Σπύρος Σαπουνάς, ο οποίος βρίσκεται στην Λάρισα, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι έχουν ήδη συνολικά ληφθεί 380 δείγματα προς εξέταση.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή