Σε εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων στις επιχειρήσεις των αρτοποιείων και όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, υπεραγορές τροφίμων καθώς και σε παράλληλη ενημέρωση των υπευθύνων των επιχειρήσεων για αυξημένα μέτρα υγιεινής και αυτοελέγχου, προχωρά το υπουργείο Υγείας.
Ειδικότερα, οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων αναλαμβάνουν την ευθύνη ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό υγείας και να τηρούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής. Οι υπεύθυνοι των ανωτέρω επιχειρήσεων είναι υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουν, ότι:
οι επιχειρήσεις τους πληρούν τις σχετικές απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, σε όλα τα στάδια παρασκευής, μεταποίησης, συσκευασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς, διανομής, διακίνησης και προσφοράς προς πώληση ή διάθεσης αυτών,
την εφαρμογή μεθόδων καθαρισμού - απολύμανσης και απεντόμωσης - μυοκτονίας της επιχείρησης-
την εκπαίδευση του προσωπικού αναφορικά με την υγιεινή,
τον καλό αερισμό του καταστήματος,
όλα τα προϊόντα αρτοποιίας που διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό να τοποθετούνται σε χάρτινο περιτύλιγμα
τα άτομα που απασχολούνται στο αρτοποιείο να φορούν στολή εργασίας και σκούφο που θα πλένονται και θα διατηρούνται καθαρά, καθώς επίσης προστατευτική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.
Τονίζεται ότι ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δίνεται στο πλύσιμο των χεριών και τη χρήση των γαντιών μιας χρήσης, στην αυστηρή τήρηση του αριθμού των ατόμων που θα εισέρχονται στις ανωτέρω επιχειρήσεις (ένα άτομο/ 15 τ.μ ), στην ύπαρξη, σε ευκρινή θέση στην είσοδο του καταστήματος, φιάλης αλκοολούχου διαλύματος (με αντλία έγχυσης) για την υγιεινή των χεριών, προς χρήση των πελατών.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ