5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 10:18
UPD:10:19
A- A A+

Η επέλαση του κοροναϊού συνεχίζεται σε όλο τον πλανήτη με 44 χώρες να έχουν καταγράψει κρούσματα και οι περισσότερες εξ αυτών και θανάτους. Σύμφωνα με τα διαρκώς ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, το πρωί της 27ης Φεβρουαρίου 2020 είχαν επιβεβαιωθεί 82.164 κρούσματα και 2.801 θάνατοι παγκοσμίως.

 

Οι αυξανόμενοι φόβοι για μια πανδημία, είχαν ήδη εξαφανίσει περισσότερα από 3,6 τρισ. δολάρια από τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές. Νέα πτώση σήμερα για τις μετοχές και το πετρέλαιο. Στη δίνη των εξελίξεων και το ΧΑ. 

 

Στον πυρετό του μεταναστευτικού η κυβέρνηση. Μεγάλη βαρύτητα στη συνάντησή του Πρωθυπουργού με τα στελέχη της αυτοδιοίκησης από Λέσβο, Χίο και Σάμο, δίνουν κυβερνητικές πηγές για την εκτόνωση της έκρυθμης κατάστασης στα νησιά. Η μη συμμετοχή του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου - μετά το βίντεο στο οποίο επιτίθεται με χυδαίο τρόπο κατά του κ. Μητσοτάκη - δεν αλλάζει πολλά σε σχέση με τον στόχο. 

 

Αναβάλλεται τελικά η πολυαναμενόμενη κατάθεση της Ελένης Τουλουπάκη. Η Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη δεν θα εξεταστεί σήμερα από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Σύμφωνα με πληροφορίες στη γραμματεία της επιτροπής διαβιβάστηκε επιστολή της κ. Τουλουπάκη στην οποία διατυπώνει αντιρρήσεις για τον τρόπο κλήτευσής της.

 

Με μία τραγική είδηση ξύπνησε η Γαλλία. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη επτά τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε «σχετικά κρίσιμη κατάσταση» εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε χθες τη νύχτα σε κλιμακοστάσιο επταώροφου κτηρίου στο Στρασβούργο, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή