Σάμος-μεταναστευτικό: Ημέρα νέων κινητοποιήσεων αλλά και αναχωρήσεις

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 12:50
UPD:16:16
Facebook
A- A A+

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βαθύ, στις 4μμ στην πλατεία δημαρχείου, και κλείσιμο των καταστημάτων στη διάρκειά της συνεχίζει και σήμερα η Σάμος τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή ο δήμος Ανατολικής Σάμου, με αίτημα τη μαζική αναχώρηση προσφύγων και μεταναστών από το νησί.

Ήδη ο ένας μετά τον άλλον οι τοπικοί φορείς δηλώνουν ότι θα δώσουν το παρών στην κινητοποίηση, ενώ από χθες και ο δήμαρχος, Γιώργος Στάντζος, έχει απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής.

Την ώρα του συλλαλητηρίου, λίγα μέτρα πιο μακριά, στο λιμάνι, θα αναχωρούν για Ελευσίνα, όπως είναι προγραμματισμένο, με το ναυλωμένο ταχύπλοο «Paros Jet» 740 πρόσφυγες και μετανάστες, όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης το Σάββατο, έπειτα από επικοινωνία του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο υπουργός έκανε γνωστό πως και την Πέμπτη θα αναχωρήσουν από το Βαθύ άλλοι 300 μετανάστες-πρόσφυγες με το πλοίο της γραμμής και διαβεβαίωσε εκ νέου ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου το νησί - όπου σήμερα βρίσκονται περίπου 6.000 παράτυποι αλλοδαποί - θα έχει αποσυμφορηθεί. 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, έμειναν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του δήμου Ανατολικής Σάμου καθώς και τα Κοινοτικά Καταστήματα, με εξαίρεση τους δημοτικούς παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς και την Υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων, ενώ το Σάββατο έγινε παράσταση διαμαρτυρίας του δημάρχου, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων στον χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της Frontex. Και σήμερα είναι κλειστές οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης.

Στο μεταξύ, σε χώρο μπροστά στην είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης όπου στήθηκαν νέες σκηνές μεταφέρθηκαν οι αιτούντες άσυλο που είχαν διαφύγει από τον καταυλισμό του ΚΥΤ μετά την πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας κι έμεναν σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή