Με πράσινη φανέλα η Ιταλία εναντίον της Ελλάδας

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 13:16
UPD:13:23
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Η «γαλάζια ομάδα» στα... πράσινα: αυτή θα είναι η καινοτομία στην εμφάνιση της Εθνικής Ιταλίας για τον αγώνα με την Ελλάδα στις 12 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2020, όπου με νίκη οι Ιταλοί προκρίνονται και μαθηματικά.

Η ιδέα ανήκε στην Puma, τον χορηγό αθλητικού υλικού της ιταλικής Εθνικής ομάδας, με μοτίβα εμπνευσμένα από τα υφάσματα και την αρχιτεκτονική της Αναγέννησης. Η νέα εμφάνιση παρουσιάστηκε επίσημα στο twitter της εταιρείας και είναι ήδη διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Puma.

Ιστορική αλλά και ποδοσφαιρική αναγέννηση, καθώς η στολή θέλει να υπογραμμίσει και τη νέα εποχή της «σκουάντρα ατζούρα», με τα πολλά νέα ταλέντα που κερδίζουν μια θέση στην ομάδα, αφού 12 παίκτες μεταξύ εκείνων που θα θα συγκεντρωθούν στο Κοβερτσιάνο, είναι κάτω των 25 ετών. 

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι απόλυτη καινοτομία στην Ιστορία της Ιταλίας: οι «ατζούρι» είχαν ήδη φορέσει την πράσινη φανέλα μία φορά, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Συγκεκριμένα ήταν η 5η Δεκεμβρίου 1954, στο νικηφόρο αγώνα με την Αργεντινή που έληξε 2-0, με τα γκολ των Φρινιάνι και Γκάλι. Ύστερα ακολούθησαν οι «μικρές» Εθνικές ομάδες που υιοθέτησαν το πράσινο ως χρώμα της φανέλας, καθώς το μπλε παρέμεινε για χρόνια «αποκλειστικότητα» των Ανδρών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις