Επιμέλεια: Β.Βεγίρη-Γ.Χατζηλίδης-Α.Αγγελοπούλου-Β.Αγγελόπουλος-Δ.Αλεξάκη-Σ.Ζησίμου-Φ.Ζώης-Κ.Κοκκαλιάρη-Γ.Κουλουβάρης-Α.Τσιμπλάκης-Μ.Χατζηκωνσταντίνου

Ιατρικός τουρισμός και παιδεία ανοίγουν δρόμους συνεργασίας με την αγορά της Ινδίας

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 14:40
UPD:10/09/2019 17:08

Το Δ.Σ. του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου κατά την πρόσφατη συνάντησή τους με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

A- A A+

Της Βάσως Βεγίρη
[email protected]

Στους τομείς του Ιατρικού Τουρισμού και της Παιδείας, ιδιαίτερα μάλιστα για ιατρικές σπουδές, διαβλέπει η διοίκηση του νεοσύστατου Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Οικονομίας τις περισσότερες ευκαιρίες προσέλκυσης Ινδών στη χώρα μας και ανάπτυξης συνεργασιών, όπως επισημαίνει σχετικά στη «Ν» ο αντιπρόεδρος του φορέα, Άγγελος Τσαβδάρης.

Στην κατεύθυνση αυτή, σε συνάντηση που είχαν πρόσφατα εν όψει της 84ης ΔΕΘ, στην οποία φέτος η Ινδία συμμετέχει ως Τιμώμενη Χώρα, ο κ. Τσαβδάρης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, τέθηκε επί τάπητος η ανάγκη σύνδεσης με τακτική αεροπορική πτήση της Αθήνας με το Νέο Δελχί και σύμφωνα με τον κ. Τσαβδάρη το Επιμελητήριο στηρίζει την προσπάθεια δημιουργίας τέτοιας σύνδεσης από δύο ινδικές αεροπορικές εταιρείες. Ο τομέας της Υγείας και της συναφούς Παιδείας-Εκπαίδευσης, όπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου, είναι από τους πλέον πρόσφορους και αναφέρει ως παράδειγμα ότι υπάρχει μια πλειάδα θεραπειών, για τις οποίες οι Ινδοί προσφεύγουν στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Αυστραλία, τις οποίες μπορούν να έχουν στην Ελλάδα στον μισό χρόνο αεροπορικού ταξιδιού (έξι ώρες προς Ελλάδα, αντί για 12 προς Αυστραλία).

Μετά τη συνάντηση, μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η Ινδία είναι μια χώρα που ενδιαφέρει την Ελλάδα γενικότερα και ότι είχε μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με τη διοίκηση του νέου φορέα.

Αν και πολύ νεοσύστατο (το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα εξεδόθη μόλις στις 6 Ιουνίου), το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο αριθμεί ήδη περί τα 100 μέλη και λειτουργεί ως ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός, υπό καθεστώς ιδιωτικού δικαίου και προωθεί την ανάπτυξη και διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ινδίας μέσα από ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Ιδρύθηκε από μεγάλη ομάδα νέων επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ναυτιλίας, της βιομηχανίας, του τουρισμού και του εμπορίου, με βάση τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από τη δυναμική ανάπτυξη της ινδικής οικονομίας, το διεθνές περιβάλλον, αλλά και την προοπτική που εμφανίζει πλέον σήμερα η ελληνική οικονομία.

Σκοπός είναι η ανάπτυξη αμοιβαίων οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας αλλά και των πολιτιστικών τους σχέσεων, στον βαθμό που αυτές επηρεάζουν και τις οικονομικές παραμέτρους, στα πλαίσια των επιχειρηματικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων των μελών του.

Εκτός από τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Τσαβδάρη, στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου συμμετέχουν επίσης οι κ.κ. Δημήτριος Αγγελόπουλος με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα και Ανδρέας Παϊπουτλίδης με την ιδιότητα του ταμία.

Εν όψει της 84ης ΔΕΘ, η νεοεκλεγείσα διοίκηση του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου συναντήθηκε επίσης πρόσφατα διαδοχικά με τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κώστα Ζέρβα και με τη διοίκηση της HELLEXPO ΑΕ.

Η συνάντηση με τον νέο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Κώστα Ζέρβα ήταν από τις πρώτες που έγιναν μετά την ορκωμοσία του, γεγονός που αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του δημάρχου, αφού η Ινδία  φέτος είναι η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ. Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών συζητήθηκαν οι δραστηριότητες που αναπτύσσει το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο, η ενημέρωση γύρω από τους σκοπούς της ίδρυσής του, αλλά και οι τρόποι προσέλκυσης τουριστών από την Ινδία λόγω του ιδιαίτερου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της περιοχής της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα εξετάστηκε η δυνατότητα αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με αντίστοιχη ινδική πόλη, καθώς επίσης η συμμετοχή και η υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του επιμελητηρίου.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΔΕΘ και είχαν συνάντηση με τη διοίκηση της HELEXPO Α.Ε., όπου οι κ.κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου και Άγγελος Τσαβδάρης πολύ καλή συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του εθνικού εκθεσιακού φορέα, Κυριάκο Ποζρικίδη και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή, Αλέξη Τσαξιρλή. Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η συνεργασία και η εγγραφή μέλους της HELEXPO ΑΕ στο Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο καθώς και η παρουσία του Επιμελητηρίου με περίπτερο στον χώρο της ΔΕΘ όλες τις ημέρες της έκθεσης. Στις συναντήσεις με τους φορείς της Θεσσαλονίκης τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου συνόδευε ο νομικός σύμβουλος Παύλος Δημητριάδης.

Υπηρεσίες

Στα μέλη του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Οικονομίας παρέχεται μια σειρά σημαντικών υπηρεσιών:

  • αποκτούν διαρκώς νέες επαφές επιχειρηματικών και εμπορικών συναλλαγών.
  • συμμετέχουν σε επιχειρηματικές αποστολές.
  • συμμετέχουν σε συνέδρια και εκδηλώσεις.
  • πραγματοποιούν επαφές μέσω της συμμετοχής τους σε υποδοχές αποστολών.
  • συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας.
  • συγκαταλέγονται στις επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων.
     
Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΔΕΘ - Βόρεια Ελλάδα