Ξεκινά η La Liga των ρεκόρ, όλοι απέναντι στη σούπερ Μπαρτσελόνα

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 13:19
UPD:13:47
EPA/QUIQUE GARCIA
A- A A+

Η 89η La Liga ξεκινά απόψε (16/8, 22:00) στο Μπιλμπάο με τον αγώνα της τοπικής Αθλέτικ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, σε ένα πρωτάθλημα γεμάτο από ρεκόρ.

Οι ισπανικοί σύλλογοι έχουν μέχρι στιγμής δαπανήσει πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε αγορές παικτών, που υπερβαίνουν το ένα δισεκατομμύριο την περίοδο 2018-19 και τα 900 εκατομμύρια ευρώ που απελευθερώθηκαν το αμέσως προηγούμενο έτος. 

Πάνω απ΄ όλα, όμως, οι δύο σύλλογοι της Μαδρίτης έχουν επιστρέψει, με τη Ρεάλ να διαθέτει πάνω από 300 εκατομμύρια, και την Ατλέτικο περισσότερα από 240 εκατομμύρια, ενώ η Μπαρτσελόνα διέθεσε 255 εκατομμύρια.

Οι Καταλανοί ενισχύθηκαν με δυνατά «χτυπήματα», όπως ο Γκριεζμάν από την Ατλέτικο (120 εκατ.) και ο Ντε Γιονγκ από τον Άγιαξ (75), παραδόξως όμως η υπόθεση Νεϊμάρ αναδύεται επικίνδυνα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος θα βρεθεί υπεράριθμος στην επίθεση, αν επιστρέψει ο Βραζιλιάνος.

Στον αστερισμό «Φέλιξ» η Ατλέτικο

Με λίγα λόγια, η «Μπάρτσα» παραμένει πρώτο φαβορί. Απ΄ αυτά που έχουν φανεί μέχρι στιγμής, η νέα Ατλέτικο του Σιμεόνε μοιάζει καλύτερα κατασκευασμένη συγκριτικά με την περασμένη σεζόν, με τον ταλαντούχο Ζοάο Φέλιξ, τον 19χρονο πρώην της Μπενφίκα, να έχει ήδη θέση στην επίθεση στη θέση του «Griezy». 

Ο «Τσόλο» σκέφτηκε ύστερα τις πλευρές του, με τον Τρίπιερ από την Τότεναμ στα δεξιά (22 εκατ.) και τον 21χρονο Βραζιλιάνο Λόντι, από την Ατλέτικο Παραναένσε (20 εκ.) αριστερά.

Για αμυντικός μέσος ήρθε ο Μάρκος Γιορέντε από τη Ρεάλ (30) και αμυντικοί οι Μάριο Ερμόσο από την Εσπανιόλ (25) και ο Βραζιλιάνος πρώην της Κορίνθιανς και της Πόρτο, Φελίπε (άλλα 20). 

Ρεάλ σε «χάος»

Η Ρεάλ του Ζιντάν, φαίνεται ακόμη σε κατάσταση νεφελώδη. Άλλαξαν πολλά, με αφίξεις όπως του Εντέν Αζάρ (100 εκατομμύρια στην Τσέλσι), του Σέρβου μπόμπερ Γιόβιτς (60), του Βραζιλιάνου αμυντικού Έντερ Μιλιτάο (50), του Γάλλου Μεντί (48) και του νεαρού Ροντρίγκο.

Ακόμη, όμως, στις τάξεις της ομάδας υπάρχουν παίκτες που δεν υπολογίζονται, όπως ο Μπέιλ, ο Χάμες, ο Μαριάνο Ντίας και ίσως ακόμη και ο Ίσκο. 

Ο «Ζιζού» ήθελε τον Πογκμπά, δεν τον έχει ακόμη, δέχθηκε 18 γκολ σε 7 φιλικά και δοκίμασε άμυνα με τρεις στόπερ, αλλά οι μόνοι βέβαιοι μέχρι στιγμής είναι οι «παλιοί» Μπενζεμά και Κασεμίρο.

Μάχη για δύο η τέταρτη θέση

Για τη συνηθισμένη 4η θέση, καθώς από το 2012 οι τρεις «μεγάλοι» δεν κατεβαίνουν από το βάθρο, υπάρχουν η Βαλένθια και η Σεβίλλη. 

Η Βαλένθια βρίσκεται στα πρόθυρα να χάσει τον Ροντρίγκο (στην Ατλέτικο για 60 εκατ. ευρώ) και να πάρει τον Αντρέ Σίλβα από τη Μίλαν. Από την άλλη, απέκτησε τον γκολεαδόρ Μάξι Γκόμες από τη Θέλτα, τον τερματοφύλακα Σίλεσεν, τον Χάουμε Κόστα από τη Βιγιαρεάλ και τον πρώην αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι, Μανγκαλά.

Ο Μόντσι, στη Σεβίλη, έχει δαπανήσει 144 εκατ. ευρώ. Πήρε τον Ρόνι Λόπες, ταλαντούχο ακραίο της Μονακό, στην οποία πούλησε τον Μπεν Γεντέρ για 40 εκατ. ευρώ. 

Ακόμη, στην Ανδαλουσία έφτασαν ο Οκάμπος από τη Μαρσέιγ, ο Ντιέγκο Κάμπος από τη Ναντ και ο Κουντέ από την Μπορντό, καθώς και οι επιθετικοί Νταμπούρ (Σάλτσμπουργκ), Ντε Γιονγκ (Αϊντχόφεν). Αρκετή δουλειά για το νέο τεχνικό, Χούλεν Λοπετέγκι…

Πιθανές εκπλήξεις

Μεταξύ των αουτσάιντερ είναι η Μπέτις, που αν κι έχασε τον Λο Σέλσο (Τότεναμ) υπέγραψε με τον Μπόρχα Ιγκλέσιας από την Εσπανιόλ για 28 εκατομμύρια, μπόμπερ 17 τερμάτων στην πρώτη του σεζόν στη La Liga, τον Γάλλο πλέι μέικερ Φεκίρ και τον Χουάνμι από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ στη μεσαία γραμμή, με τους Γουίλιαμ Καρβάλιο, Κανάλες και Γκουαρδάδο, έχει ποιότητα. 

Η έκπληξη της τελευταίας Λίγκας, Χετάφε (5η πέρυσι), πρόσθεσε μόνο τον Ένριτς Γκαγιέγκο από την Ουέσκα και πήρε δανεικό τον υποσχόμενο αμυντικό Κουκουρέλα από την Μπαρτσελόνα. 

Η Εσπανιόλ,  τελευταίος ιβηρικός σύλλογος στην Ευρώπη, έχασε δύο «κολόνες» όπως ο Μπόρχα Ιγκλέσιας (Μπέτις) και ο Ερμόσο (Ατλέτικο), αλλά ποντάρει στον Αργεντινό Βάργκας, τον Ιτουράσπε που ήρθε από το Μπιλμπάο και τον αμυντικό Καλέρο, από τη Βαγιαδολίδ, αλλά φαίνεται αποδυναμωμένη. 

Η έκπληξη θα μπορούσε να έρθει από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, των νεαρών ταλαντούχων Άιζακ (από τη Ντόρτμουντ), Όντεγκαρντ, Γιανουζάι και Ογιαρθάμπαλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις