Eντείνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα πυρά για την τοποθέτηση Κοντολέοντος στην ΕΥΠ

Σάββατο, 03 Αυγούστου 2019 14:00
UPD:14:03
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το κτήριο, όπου στεγάζεται η ΕΥΠ.

A- A A+

Με νέα δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης, εντείνει την κριτική του στην κυβέρνηση για την τοποθέτηση του Παναγιώτη Κοντολέοντος ως επικεφαλής της ΕΥΠ, επικαλούμενος και σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.  

«Ακόμη πιο έκθετος είναι πλέον ο κ. Μητσοτάκης για την τοποθέτηση του κ. Κοντολέοντος ως επικεφαλής της ΕΥΠ. Τα νέα ζητήματα που προκύπτουν σήμερα από τη δημοσιογραφική έρευνα της Εφημερίδας των Συντακτών -τόσο για το εργασιακό του παρελθόν όσο και για την επιστημονική του επάρκεια- καθιστούν ακόμη πιο ζοφερή τη συγκεκριμένη υπόθεση» σημειώνει ο κ. Ραγκούσης. 

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει επίσης ότι επειδή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, «για τον διορισμό στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ απαιτείται η κατοχή τουλάχιστον πτυχίου Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής», η απόκρυψη του αναλυτικού βιογραφικού του κ. Κοντολέοντος δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ο διορισμός ενός υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας ως διοικητή της ΕΥΠ για λόγους διασφάλισης του εθνικού απορρήτου των κρίσιμων πληροφοριών που συγκεντρώνει και διαχειρίζεται η υπηρεσία.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή