Βολές Ξενογιαννακοπούλου κατά Μητσοτάκη για την κατάργηση του υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 18:19
UPD:18:20
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Την αντίδραση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της ΝΔ στη σημερινή συνέντευξή του ότι θα καταργήσει το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και «το κομμάτι που αφορά τη διοικητική μεταρρύθμιση θα ενσωματωθεί σε ένα νέο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο θα είναι Υπουργείο Επικρατείας, ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στο γραφείο του Πρωθυπουργού».

«Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη αποτυπώνει με σαφήνεια την αντίληψη του για μια μικρή, συρρικνωμένη δημόσια διοίκηση, και την πρόθεση του να προχωρήσει σε εκχώρηση λειτουργιών και υπηρεσιών της σε ιδιωτικά συμφέροντα, εκτός δημοκρατικού ελέγχου και κοινωνικής λογοδοσίας», ανέφερε η υπουργός.

Όπως σημειώνει «τοΠρόγραμμα που παρουσίασε αναφέρει με σαφήνεια την επιστροφή στον μνημονιακό κανόνα 1:5 στις προσλήψεις, αδιαφορώντας για τις πραγματικές  ανάγκες του δημοσίου και του κοινωνικού κράτους, καθώς και την ιδιωτικοποίηση της υγείας, της πρόνοιας και του ασφαλιστικού συστήματος» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρόθεση να τεθεί  αυτό το νέο Υπουργείο Επικρατείας υπό την άμεση εποπτεία του Πρωθυπουργού ερμηνεύεται ότι «θέλει να συνεχίσει τις «μεταρρυθμίσεις» που υλοποίησε ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι οποίες ως γνωστόν αφορούσαν απολύσεις, καθεστώς διαθεσιμότητας, τιμωρητικό σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, και τη δια νόμου κατάργηση όλων των προϊσταμένων της δημόσιας διοίκησης   και την αντικατάσταση τους με απλή υπουργική απόφαση χωρίς κρίσεις».

«Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις» έλεγε ο κυνικός φιλόσοφος Αντισθένης, επισήμανε η κ. Ξενογιαννακοπούλου και πρόσθεσε πως ο κ. Μητσοτάκης με τη δήλωση κατάργησης των Υπουργείων Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Ψηφιακής Πολιτικής  και δημιουργίας ενός νέου Υπουργείου Επικρατείας απευθείας στον Πρωθυπουργό «είναι φανερό ότι επιδιώκει ένα  συρρικνωμένο, υποστελεχωμένο και πλήρως ελεγχόμενο κράτος».

Η υπουργός κατέληξε στο διακύβευμα στις 7 Ιουλίου λέγοντας ότι είναι καθαρό και ισχυρό: «Δίκαιη ανάπτυξη, ισχυρό κοινωνικό κράτος, δημοκρατική και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση προς όφελος των πολιτών ή μνημονιακή παλινόρθωση και εφαρμογή των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων συνταγών του ΔΝΤ  προς όφελος κρατικοδίαιτων συμφερόντων και εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή