Τελικός για... «πρωτάρες» στο Ρολάν Γκαρός

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 14:42
UPD:14:48
REUTERS/CHARLES PLATIAU
A- A A+

Στην Άσλεϊ Μπάρτι σταμάτησε η ξέφρενη πορεία της 17χρονης Αμάντα Ανισίμοβα στο Ρολάν Γκαρός, που έφερε την εντυπωσιακή Αμερικανίδα έφηβη ως τον ημιτελικό του γαλλικού Όπεν.

Ακόμη κι εκεί, πάντως, φάνηκε πως η Ανισίμοβα μπορούσε να κάνει άλλη μια υπέρβαση. Στο πρώτο σετ η 23χρονη Αυστραλή προηγήθηκε 5-0, αλλά με ένα απίστευτο κρεσέντο η «πιτσιρίκα» αντίπαλός της κέρδισε έξι συνεχή γκέιμ, για να κατακτήσει τελικά το σετ με 7-6(4)!

Η συνέχεια, ωστόσο, ανήκε στην Μπάρτι, που επιστράτευσε τη μεγαλύτερη εμπειρία της, ξεπέρασε το σοκ και πήρε τα επόμενα δύο σετ με 6-3, μαζί και την πρόκριση στον πρώτο τελικό της καριέρας της σε διοργάνωση Γκραν Σλαμ.

Αντίπαλή της θα είναι μια άλλη «πρωτάρα» αθλήτρια σε τελικό, η επίσης εκπληκτική 20χρονη Τσέχα Μαρκέτα Βοντρούσοβα, που έκανε νέα έκπληξη αποκλείοντας με 7-5, 7-6(2) την 28χρονη Βρετανή Τζοάνα Κόντα και συνεχίζει στη διοργάνωση χωρίς να έχει χάσει σετ! 

Το φετινό Ρολάν Γκαρός θα έχει μια νέα «βασίλισσα», δηλαδή νικήτρια μια αθλήτρια που ουδέποτε το έχει ξανακατακτήσει, αφού η κάτοχος του τίτλου, Σιμόνα Χάλεπ, αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Ανισίμοβα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις