H κυβέρνηση παίρνει πίσω τις μετατάξεις στη Βουλή

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 18:32
UPD:19:40
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας του να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων στο Κοινοβούλιο.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την κυβέρνηση, «παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη Ν.Δ. για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Μιλώντας στη συνέχεια σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Βούτσης τόνισε πως «οι μετατάξεις στη Βουλή παγώνουν». Πρόκειται για 32 περιπτώσεις υπαλλήλων για τους οποίους δεν έχει βγει ΦΕΚ και δεν έχουν αναλάβει καθήκοντα.

Παράλληλα, «φωτογράφησε» εκείνους που ενώ «παρέδωσαν ένα απολύτως πελατειακό σύστημα», σήμερα πρωταγωνιστούν στα επεισόδια ανθρωποφαγίας, μέσω δημοσιευμάτων, για το θέμα των μετατάξεων και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

«Η διαδικασία είναι απολύτως νόμιμη, σύμφωνα με τον ν. 4044/2016, τον νόμο της κινητικότητας. Η Βουλή μπήκε από τον περασμένο Φεβρουάριο στη διαδικασία της κινητικότητας, μετά μάλιστα από πρόταση στελέχους της Βουλής που δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Βούτσης. Όπως είπε, καθώς επί σειρά ετών υπήρχαν αποσπασμένοι στη Βουλή από άλλες υπηρεσίες, τέθηκε υπόψη τους ότι το κοινοβούλιο εναρμονίζεται με την κινητικότητα, για να δηλώσουν, σύμφωνα με τον νόμο, πού θέλουν να εργαστούν. Ακολούθησε αλληλογραφία με τα υπουργεία, η οποία κράτησε μήνες. Τις τελευταίες εβδομάδες άρχισαν να εκδίδονται τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας και ήδη για 32 υπαλλήλους έχει εκδοθεί ΦΕΚ στο πλαίσιο της κινητικότητας.

«Μολονότι αυτή η διαδικασία μετατάξεων στο πλαίσιο της κινητικότητας είναι νόμιμη και μάλιστα είναι και μαχητή στα δικαστήρια, για όσους έχουν έννομο συμφέρον, και δεν πρόκειται για Συριζαϊκό τσουνάμι, παρότι, τονίζω, είναι απολύτως νόμιμη διαδικασία, μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, θα παγώσουμε και θα αναστείλουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες μισές μετατάξεις αποσπασμένων στη Βουλή» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Στις μετατάξεις που εκκρεμούν στο πλαίσιο της κινητικότητας είναι και αυτή της κόρης της αντιπροέδρου της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, τη δήλωση της οποίας για τις συνθήκες μετάταξης της κόρης της, δεν θέλησε να σχολιάσει ο Νίκος Βούτσης, λέγοντας ότι «ο καθένας έχει την ευθύνη όσων δηλώνει».

Σημειώνεται ότι η κ. Χριστοδουλοπούλου παραδέχθηκε σήμερα ότι για τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή «αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις κλπ...». Υποστήριξε ωστόσο ότι η απόσπαση της κόρης της στη Βουλή των Ελλήνων «δεν επιβαρύνει το Δημόσιο ούτε με μια δραχμή, γιατί ήδη πληρωνόταν από το Δημόσιο...». Όπως είπε, οι αποσπάσεις, μετατάξεις και προσλήψεις συγγενών, φίλων, πρώην συζύγων ή μετακλητών υπλλήλων στο Κοινοβούλιο έγιναν «ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων και πολιτικής τοποθέτησης».

Στο μεταξύ, την παραίτησή της από το Ίδρυμα της Βουλής υπέβαλε η Α.Α., κόρη της διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής. Η Α.Α. ήταν υπάλληλος ΙΔΟΧ, διάρκειας εντός έτους στο Ίδρυμα.

Ομοίως, παραίτηση υπέβαλε και η Μ.Λ.Σ., κόρη της προϊσταμένης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, υπάλληλος ΙΔΟΧ, διάρκειας ενός έτους στο Ίδρυμα της Βουλής.

Όπως έγινε γνωστό, και οι δύο υπέβαλαν παραίτηση για λόγους ευθιξίας.

Οι δύο αποφάσεις πρόσληψης είχαν υπογραφεί στις 31 Μαΐου 2019 από την πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Νίκη Μαρωνίτη.

«Mε τα ρουσφέτια αποπληρώνουν τα τελευταία γραμμάτια», είχε διαμηνύσει για το κυβερνών κόμμα η αξιωματική αντιπολίτευση. 

«Δεν αισθάνομαι απολογούμενος», είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, μπροστά στις επικρίσεις για τακτοποιήσεις ημετέρων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή