Βρέχει τροπολογίες στη Βουλή, με την κυβέρνηση να νομοθετεί μέχρι τελευταία στιγμή και την αντιπολίτευση να αντιδρά έντονα. Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετέχουν στις διαδικασίες.
Όπως έγινε γνωστό η Βουλή θα μείνει ανοιχτή τουλάχιστον έως 10 Ιουνίου, αφού η θυροκόλληση για τη διάλυσή της θα γίνει μεταξύ 10ης και 13ης Ιουνίου.
Πέραν του νέου ποινικού κώδικα, υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά για τους βουλευτές. Αύριο Τετάρτη θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν στην Ολομέλεια οι δύο κυρώσεις συμβάσεων, η επεξεργασία των οποίων έχει ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες επιτροπές.
Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή και η κύρωση της σύμβασης για τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, η οποία και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή. Σε αυτό το νομοσχέδιο δεν αποκλείεται να κατατεθούν τροπολογίες από υπουργούς.
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι θα γίνει η επεξεργασία του στην αρμόδια Επιτροπή, ωστόσο δεν θα έρθει στην Ολομέλεια γιατί δεν υπάρχει χρόνος. «Είναι ένα σοβαρό νομοσχέδιο, μετά και τις παρεμβάσεις του ΣτΕ αποτελεί ύλη για δημόσια συζήτηση, δεν θα έρθει ενδεχομένως τώρα στην Ολομέλεια, ελπίζω όμως ότι θα είναι από τους πρώτους νόμους που θα έρθουν στην επόμενη περίοδο», ανέφερε.
Σχετικά με τη στάση της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ, που ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη κυβέρνηση, ο κ.Βούτσης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Κάθε κόμμα έχει τη δικιά του θέση, εγώ δεν μπορώ να τη μεταφράσω ούτε να αντιδικήσω ποιο κόμμα θα είναι μέσα ή όχι. Αυτά θα κριθούν».
Συνέχεια και στις προσλήψεις
Εν τω μεταξύ υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών και την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης η εγκριτική απόφαση για τον μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών. Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απέστειλε αίτημα προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για την εκκίνηση των διαδικασιών για την προκήρυξη και, στη συνέχεια, την πρόσληψη των εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Οι εκπαιδευτικοί θα καλύψουν κενά στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όπως είχε ανακοινωθεί, 5.250 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν για το σχολικό έτος 2020–2021 και 5.250 εκπαιδευτικοί για το σχολικό έτος 2021-2022.
«Διαψεύδονται όσοι προδίκαζαν ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο και ενισχύει τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό» σχολίασε ο κ. Γαβρόγλου.
naftemporiki.gr